facebook

Командира “Азову” Прокопенка вивезли до Росії: Дружина не знає його місце перебування

Пропагандистські ЗМІ РФ повідомили про вивезення командира полку “Азов” Дениса Прокопенка до Росії.

Пише - джерело.


Державні структури та “Червоний Хрест” інформацію про “азовця” ще не підтвердили.

Про це дружина командира “Азову” Катерина Прокопенко розповіла в інтерв’ю “Суспільному”.
“Я знаю лише, що він вивезений до Росії і взагалі це ще не підтверджено. Щодо місця перебування Дениса я дізналась через російські ЗМІ. Держструктури мені остаточно не підтверджують, тому що тут важко щось підтвердити. Я розумію, Росія зараз командний склад сховала, інших солдат і офіцерів ховає та не розголошує, де вони перебувають. Чекаємо, що буде далі”, – сказала вона.

За її словами, “Червоний Хрест” не надав їй інформації про місцезнаходження чоловіка.

“Я дотепер не знаю, де мій чоловік. Навіть, якщо він в Росії, тож існує, в принципі, комунікація з московським філіалом “Червоного Хреста”. Але її немає. Це означає, що є, можливо, певний договірняк з тією ж владою в Росії, щоб не видавати інформацію про місцезнаходження і т.д”, – зазначила Катерина.

Читайте також:  “Путін дуже тисне”: Білорусь може залучити до війни в Україні до 15 тисяч військових

Катерина Прокопенко говорить про мізерну комунікацію ЧХ з родичами. За її словами, були випадки, коли “Червоний Хрест” дзвонив рідним, повідомляв, що їхні сини перебувають в Оленівці чи Новоазовську, але ці кейси дуже малі.

“Більшість випадків повідомлення про місцезнаходження. Але питання здоров’я, харчування, їжі, умов, тортур, медобслуговування — на це вони не мають відповідей, хоча вони мали б їх надати. Як ми вже побачили з кейса по трагедії в Оленівці, Червоний Хрест не залучений взагалі. Я не розумію, що він робить і чому він існує. Я була б рада, якщо була б реформація системи міжнародних організацій, які начебто за безпеку, за права людей, за життя людей, але в цілому в війні в Україні ці міжнародні організації нічого не вартують”, – резюмувала вона.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: