facebook

Коли закінчаться зливи та почнеться потепління: синоптик порадував українців

За прогнозом народного синоптика, Стаса Щедріна, погода в Україні в жовтні порадує як “бабиним літом”, так і снігом із першими нічними заморозками.

Пише - джерело.


З 5 жовтня в Україні зміняться погодні умови. За прогнозами, настане тепла та ясна погода.

Вже за кілька днів на зміну похолоданню та дощу прийде бабине літо.

Про це ТСН.ua розповів народний синоптик Стас Щедрін.

“Є дуже хороші новини. Починаючи з 5 жовтня до 10-12 жовтня по всій Україні погодні умови стабілізуються, очікується повне припинення опадів у всіх областях”, – сказав він.

За його словами, настане тепла та ясна погода, всюди стовпчики термометрів покажуть від +6+10 вночі, у Карпатах -2+3 та до +18+22 у денний час.

“Коротко кажучи, настане справжнє бабине літо зі стійким теплом та безхмарним небом”, – додав синоптик.

Читайте також:  Синоптик сказала, якою буде погода восени 2023

Проте, за прогнозом, це буде не останнє потепління цього року. Стас Щедрін заявив, що ще одне “бабине літо” можливе на початку листопада. Тоді, за словами народного синоптика, в Україні також очікується потепління та мало дощів.

До речі, за даними Українського гідрометцентру, погодних сюрпризів у жовтні не варто очікувати. Синоптики впевнені, що кліматична характеристика жовтня буде в межах середньомісячних показників.

Так, середня місячна температура повітря в жовтні становитиме 5-11 тепла і лише в гірських районах цей показник може бути нижчим за кілька градусів.

Щодо опадів, то місячна кількість очікується в межах 26-58 мм, а в гірських районах 68-88 мм. Ці показники в межах норми, однак вищі, ніж попереднього місяця.

Таким чином, у гідрометцентрі прогнозують, що погода у жовтні 2022 року очікується стабільно осінньою – з коливаннями опадів та сонячних днів та поступовим переходом до прохолодного сезону.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: