facebook

Коли і на скільки піднімуть зарплату українським вчителям: в МОН дали відповідь

В 2021 році зарплати вчителів зростуть ще на 9%, а зараз оклади викладачів в 2,4 рази більше, ніж рівень мінімальної зарплати.

Пише - джерело.

Про це заявив глава Міносвіти Сергій Шкарлет в інтерв’ю журналістам.

Співрозмовник нагадав, що Володимир Зеленський у своїй передвиборчій кампанії обіцяв, що професія вчителя буде престижною і високооплачуваною, і поцікавився, наскільки виростуть зарплати викладачів у 2022 році.

За словами Сергія Шкарлета, в поточному році зарплати вчителів зростуть ще на 9%, а на сьогоднішній день оклади фахівців майже в 2,4 рази більше, ніж рівень мінімальної зарплати.

Глава Міносвіти спрогнозував, що середні зарплати вчителів можуть зрівнятися з середньою зарплатою в економіці, а викладачі мають шанс додатково заробити 20% до окладу за рахунок процедури сертифікації в початковій школі.

Читайте також:  “Євробляхи” українців конфіскують: що відбувається

“Відчуваєш, що твої здібності набагато вище, ніж, наприклад, у колеги – можеш пройти процедуру сертифікації. Наприклад, в 2019 році 705 вчителів успішно пройшли таку сертифікацію – їх подавалося близько 900. У 2020 році – пройшли сертифікацію 902 педагога. На 2021 ще триває сертифікація, близько 1800 – людей подалися. Звичайно, їх подається не так багато, але з кожним роком кількість бажаючих зростає. Але ти сам собі можеш на 20% збільшити зарплату, це непогана сума”, – пояснив Сергій Шкарлет в інтерв’ю журналістам.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: