facebook

Клопи атакують Європу: які країни стали “жертвами” та як вберегтися від кусливих паразитів

ТСН.ua зібрав усе, що відомо про “навалу клопів” в Європі.

Пише - джерело.

Після того, як Францію охопила паніка через “навалу” клопів, яких жителі масово виявляли в кінотеатрах, поїздах, лікарнях, школах та інших закладах, про цю проблему заговорили і в інших країнах.

Британія
Британія також переживає навалу постільних клопів, з якою не можуть впоратися місцеві жителі. Про цю проблему повідомили у Вілтширі та Суїндоні, а також у Лутоні, Бедфордширі, Манчестері, Лондоні та низці інших територій, передає Daily Mail.

За даними видання, мешканці Вілтшира викидають матраци, дивани та ліжка після виявлення клопів. В одному з кафе у графстві Сомерсет комахи сильно покусали дитину. Клопів помітили навіть у лондонському метро.

Місцеві скаржаться, що одноразова дезінсекція не допомагає, і вважають, що країна могла “заразитися” клопами від Франції, де раніше заявляли про навалу цих комах.

The Guardian додає, що в Лондоні вирішили навчати собак виявляти клопів. Методика навчання та ж сама, як під час навчання собак-шукачів наркотиків, вибухових речовин і схованок грошей.

За словами кінологів, щоб навчити пса винюхувати клопів, потрібно від року до 18 місяців.

Греція
Як повідомляє Greek City Times, крило готелю в Афінах закрили через постільних клопів.

Згадуючи епідемію постільних клопів у Франції, президент організації харчових і туристичних працівників Гіоргос Хоцоглу сказав: “Очевидно, що деякі з наших гостей, переважно з Франції, перенесли комах, і, на жаль, вони також залишилися в готелі”.

Читайте також:  Такого не було 80 років: у США рекордний рівень безробіття

“В готелях велика проблема з матрацами. В армії ми їх спалювали, але я не знаю, як готель із такою проблемою впорається. Вони просочилися в матраци, і зараз міняють матраци в номерах. А це витрати”, – додав він.

Алжир
Влада Алжиру оголосила про посилення санітарних заходів на прикордонних пунктах, щоб уникнути поширення клопів, які нещодавно вторглися до французьких міст.

Процедури передбачають “санітарний моніторинг і дезінфекцію літаків, суден і наземних транспортних засобів у разі виявлення загрози працівниками прикордонних пунктів санітарного контролю”.

Водночас влада країни запевняє, що французькі клопи до них ще не добралися.

Естонія
За інформацією естонських ЗМІ, перших постільних клопів привезли до повіту Тартумаа із Франції. Водночас місцеві ентомологи запевняють, що в Естонії поки немає причин для “паніки від клопів”.

Як захиститися від клопів
Експертка з подорожей Сьюзан Рігетті дала поради, як захиститися від клопів, щоб вони не зіпсували вам мандрівку. Про це передає Slate.

Вона нагадала, що під час заселення до номера потрібно ретельно перевірити матрац, постільну білизну та всі меблі, адже це – улюблені місця клопів.

Якщо клопів не виявлено, можна витягти багаж зі “схованки” та розпаковувати свої речі.

Якщо ви все ж виявили непроханих сусідів, Сьюзан радить тримати свій багаж у ванні, оскільки клопи не можуть лазити гладкими поверхнями і не можуть залізти до ванни.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: