facebook

Казати правду вчасно: у Франківську говорили про українську журналістку часів війни

Сьогодні, 15 жовтня, у Прикарпатському національному університеті відбулась дискусія, тема якої «Українська журналістика часів війни».

Організатором виступила Комісія журналістської етики, розповідає Місто.

Пише - джерело.

Дискутували разом зі студентами та викладачами університету спікери – Андрій Куликов (Голова КЖЕ, співзасновник Громадського радіо), Світлана Остапа (членкиня КЖЕ, Голова наглядової ради Суспільного), а модератором виступила Тетяна Лебедєва (громадська діячка та медіаменеджерка).

Важливим питанням для дискусії було питання етичності при висвітленні атак росіян на українські міста та розповіді про жертв війни, як приклад – трагедія у Львові, де загинули мати та три доньки сім’ї Базилевичів.

Важливо для медіа, блогерів чи телеграм-каналів – не хайпувати на війні. Потрібно запитувати дозвіл на публікацію фото, якщо мова йде про людей. Питати не коли людина в стані ефекту, а коли вона зможе адекватно реагувати на ситуацію. І не треба багато фото постраждалих великим планом, буде достатньо два-три фото. А щодо обстрілів будівель – росіяни атакують, наприклад будівлю, потім знають що на місце прибудуть рятувальники і атакують вдруге. Тому важливо публікувати не одразу наслідки атаки, а вчасно, – сказав Андрій Куликов.

У його розумінню на даному етапі війни поняття вчасно переважає перед оперативністю.

Читайте також:  Останній період діяльності Путіна в Росії: політолог розповів про капітуляцію РФ




The post Казати правду вчасно: у Франківську говорили про українську журналістку часів війни appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: