facebook

Кава корисна. Але не вранці та ввечері

Медики і вчені, які довгі роки вивчали вплив кави на організм, прийшли до висновку, що все добре в міру. Першу чашку кави варто пити не раніше 10 ранку і не пізніше полудня.

Дослідження, проведене в 2017 році вченими Медичного інституту Кек при Університеті Південної Каліфорнії, підтвердило: вживання 2-4 чашок в день знижує ризик смерті на 18% в порівнянні з людьми, які кави не п’ють. Про це йдеться в матеріалі thriveglobal.com. Вчені пов’язують кави зі зниженням ризику ряду захворювань. Це цукровий діабет 2 типу, хвороби серцево-судинної системи, рак передміхурової залози.

Пише - джерело.

Але є і погані новини: кава підвищує вироблення кортизолу – гормону стресу. Кортизол виробляється в наднирниках в екстремальних ситуаціях. Гормон бере участь в так званій реакції “бий або біжи” – коли тіло готується рятуватися боєм або втечею. Звичайно, постійна напруга не дуже корисна для організму.

Читайте також:  Що треба робити сьогодні, щоб у 80 років залишатися здоровим

Згідно з науковими даними, рівень кортизолу вище рано вранці. Протягом дня вміст гормону в організмі падає, а до вечора кортизолу майже не залишається. Не варто пити каву рано вранці, відразу після пробудження. Великої користі вона не принесе. Вона найбільш корисна в період, коли кортизол починає падати. Ввечері каву теж не варто пити – “кофеїн залишається в організмі до 12 годин” . Це призводить до безсоння, тривожності, набору ваги і постійної втоми – серйозним джерел стресу, небезпечним для здоров’я. Це стосується і кавування ночами.

Намагайтеся пити по каву по 2-4 рази з 10 до 12 дня. Так ви збережете гарний настрій і енергійність до самого вечора. Та й тривалість життя це теж підвищить.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: