facebook

Катували, а потім покинули помирати в кущах: колишній військовий із Ізюма розповів про знущання окупантів

Російські військові під час окупації міста Ізюм Харківської області застосовували тортури щодо цивільних та військовослужбовців. За словами колишнього військового Олександра Глушка, останні два тижні російської окупації його рідного міста Ізюм він провів ув’язнення російських солдатів у сирих руїнах поліцейської дільниці.

Пише - джерело.

Катували, а потім покинули помирати в кущах: колишній військовий із Ізюма розповів про знущання окупантів

Захисник України розповів, що російські військові злочинці застосовували під час тортур електричні дроти. Про це повідомляє видання Reuters.

Він розповів, що російські окупанти били його під час попереднього п’ятиденного перебування у полоні у травні. Колишній військовослужбовець, який воював проти окупантів на сході України з 2018 по 2020 рік, сказав, що загарбники в Ізюмі допитували про місцезнаходження бійців територіальної оборони.

Чоловік зазначив, що після затримання не міг ні стояти, ні говорити, і півтора місяці лікувався від цього стану в Ізюмській центральній міській лікарні. Він поясни, що російські війська прийшли до нього додому у травні, бо хтось повідомив їм, що він раніше служив в українській армії.

За його словами, знайшовши його військові документи, загарбники відвели його до підвалу поблизу лікарні з мішком на голові, де били протягом п’яти днів. Військовослужбовці розповів, що його руки та ноги були зв’язані за спиною протягом п’яти днів у позі для тортур, відомої у правоохоронних органах та силових колах колишнього Радянського Союзу як “ластівка”, і йому не давали ні їжі, ні води.

Читайте також:  “Є два сценарії”: астролог назвав дати, коли закінчиться гаряча фаза війни в Україні

Після тривалих тортур окупанти його звільнили, у свою чергу випадкові перехожі знайшли чоловіка та надали допомогу.

“Вони перетягнули мене через дорогу і залишили в кущах. Можливо, вони думали, що я помру”, – сказав він.

Вдруге за ним прийшли у серпні, у спідній білизні та з мішком на голові його доставили у відділення поліції. Під час серпневих тортур російські військові злочинці застосовували електрику, тому жодних слідів не залишилося.

За його словами, після того, як росіяни пішли, його та інших затриманих було звільнено з камер 10 вересня.

“Я плакав від радості побачивши першого українського солдата, якого побачив. Я вже почав прощатися з собою. Я заплакав і сказав: “Брате, можна тебе обійняти?”, – розповідає військовий, який пережив тортури.

Нагадаємо, у звільненому Ізюмі на Харківщині українські правоохоронці розпочали ексгумацію тіл жертв російського окупаційного режиму. У 99% ексгумованих тіл є ознаки насильницької смерті.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці у звільненому від російської армії Ізюма продовжують досліджувати тортури, в яких утримувалися ув’язнені мирні жителі. Тут залишилися інструменти, що використовувалися для завдання ударів, тиску і залякування простих людей.

У звільненій від російських окупантів Балаклії на Харківщині виявили концтабори, в яких росіяни утримували та катували місцевих мешканців. Один із них знаходився у підвалі місцевого відділення поліції, прямо під штабом російської армії.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: