facebook

Каркаде: все, що потрібно знати про чайний напій

Каркаде – один з небагатьох напоїв, які подобаються практично всім. Щоб оцінити кисло-солодкий смак такого чаю, не потрібно бути експертом. Зрозуміло, найкорисніше пити каркаде в натуральному вигляді, але дехто додає в нього цукор.

Пише - джерело.

Сушені рожеві бутони можна купити в магазинах китайських чаїв. Для заварювання ніжних квітів слід використовувати воду температурою 85-95 градусів. Настоюватися такий чай має від трьох до п’яти хвилин, після чого можна пити отриманий блідий ароматний напій.

Як заварювати каркаде

Є різні способи приготування каркаде. Пелюстки можна заварювати окропом і настоювати протягом п’яти хвилин – цей спосіб приготування напою найпоширеніший.

Можна залити каркаде холодною водою, довести до кипіння і варити кілька хвилин – у такий спосіб з квіткових пелюсток можна витягти максимум корисних речовин, але вміст вітаміну C в напої істотно знизиться. Нарешті, є способи “холодного” приготування каркаде. Для цього заварку заливають холодною водою і настоюють протягом кількох годин – це збереже вітаміни.

Читайте також:  Зміцнюємо здоров'я: 5 корисних порад від медиків

У напій можна додавати різні прянощі: апельсинові або лимонні скоринки, корицю, гвоздику, кардамон, імбир. Всі ці добавки збагачують смак напою. У будь-якому разі не можна готувати каркаде в металевому посуді і тримати напій на вогні занадто довго.

Заварюють каркаде тільки один раз, для приготування ще однієї порції напою слід взяти нові пелюстки. Цікаво, що “заварку”, тобто розпарені пелюстки гібіскусу, цілком можна їсти. Вони містять багато пектину і вітамінів, завдяки чому дуже корисні.

В які страви можна додати каркаде

Настій каркаде використовується для приготування різних страв, наприклад коктейлів, безалкогольного замінника глінтвейну, желе. Яскраво-червоний напій додасть приємний відтінок і насичений аромат мусам, морозиву, різним десертам. У настої можна вимочувати яблука, груші та інші фрукти перед їх подальшою обробкою – це додасть плодам приємний рожевий відтінок, привабливий аромат і смак свіжості. Сухі пелюстки додають у супи, варення, компоти.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: