facebook

Карантин в Україні можуть скасувати: що для цього потрібно

У четвер, 30 вересня, міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив про можливість повністю скасувати карантинні обмеження після того, як щеплення отримають 70% громадян країни.

Пише - джерело.

Про це чиновник заявив на брифінгу.

“Якщо ми дійдемо до вакцинації 70% дорослого населення, то ми можемо повторити позитивний приклад Великобританії та Данії, які при таких рівнях охоплення вакцинацією скасували карантинні обмеження і, попри цифри (захворюваності – ред.), їх система охорони здоров’я спокійно справляється”, – сказав він.

Міністр зауважив, що поки щеплення не отримають щонайменше 50-70% дорослого населення, масово вакцинувати підлітків передчасно, попри те, що виробники деяких препаратів дозволили застосовувати їх для дітей від 12 років.

Читайте також:  Франківець витягнув з Бистриці жінку, котра впала з моста на Галицькій

Глава МОЗ назвав пріоритетом вакцинацію дорослого населення і додав, що передумов для введення локдауна зараз немає, тому заклади можуть працювати за умови вакцинації хоча б однієї дозою 80% співробітників.

Нагадаємо, в Україні вводять обов’язкову вакцинацію для чиновників і педагогів. Тих, хто відмовиться від щеплень, роботодавці будуть зобов’язані відстороняти від роботи.

Водночас Міністерство охорони здоров’я України вирішило не включати медиків в список професій, представники яких обов’язково повинні пройти курс вакцинації проти COVID-19.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також:


Мітки: