facebook

Карантин по-новому. Кабмін змінив правила і обмеження

Кабінет міністрів змінив правила карантину в Україні. Тепер українці при наявності COVID-сертифікатів зможуть обійти більшість обмежень в “жовтих” і “червоних” зонах.

Пише - джерело.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства охорони здоров’я України.

Нові COVID-сертифікати
Нові карантинні правила передбачають, що COVID-сертифікат буде мати дві опції, а також містити інформацію про вакцинацію, негативний тест або одужання від коронавірусу.

При цьому “жовтий” сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а “зелений” – про повний курс вакцинації. Сертифікати матимуть кольорові позначки виключно в цифровому форматі, при цьому паперовий варіант документа не буде кольоровим.

“Жовта” зона
Кабмін спростив вимоги до роботи навчальних закладів у разі введення “жовтої” зони. Вони працюватимуть за наявності не менше 80% працівників з “жовтими” або “зеленими” COVID-сертифікатами.

При цьому у “жовтій” зоні не діятимуть обмеження, якщо всі учасники і не менше 80% організаторів заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв або інших культурних закладів матимуть “жовтий” або “зелений” COVID-сертифікат.

Водночас Кабмін дозволив власникам закладів самим вирішувати чи надавати послуги тільки вакцинованим.

Читайте також:  Фахівці дали п’ять порад, як пережити локдаун на рівні сімейного бюджету

“Червона” зона
У разі введення “червоної” зони навчальні заклади працюватимуть тільки, якщо 100% працівників мають “зелений” COVID-сертифікат.

При цьому діючі обмеження “червоного” рівня не застосовуватимуться при наявності “зеленого” COVID-сертифікату. Зокрема, у відвідувачів (учасників), працівників та організаторів:

масових заходів, у тому числі релігійних,
працівників кінотеатрів, театрів, музеїв або інших культурних закладів,
розважальних закладів,
ТРЦ,
закладів громадського харчування,
ринок,
спортзал,
басейн.
Скасування самоізоляції при перетині кордону

Крім того, при наявності “жовтого” або “зеленого” сертифікату про вакцинацію або одужання від COVID-19 при перетині кордону не потрібно буде проходити самоізоляцію. Нововведення стосується і людей, які прибувають з тимчасово окупованих територій.

Коли набудуть чинності нововведення
У відомстві зазначили, що зміни до постанови № 1236, що встановлює нові карантини для запобігання поширенню COVID-19, набудуть чинності через 7 днів з моменту публікації документа.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко запропонував вивести з-під дії обмежень “жовтої ” і “червоної” зони закладу, персонал і клієнти яких матимуть covid-сертифікати.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також:


Мітки: