facebook

Карантин через коронавірус може привести до епідемії ожиріння, – вчені

Стрес і обмеження пересування може призвести до зростання кількості людей з надмірною масою тіла.
Данські вчені заявили про те, що карантинні обмеження, покликані стримати поширення коронавірусу, можуть привести до нової епідемії – ожиріння. За їхніми словами, стрес, занепокоєння про економічне благополуччя, обмеження руху і соціальне дистанціювання спричинять зростання кількості людей з надмірною масою тіла, повідомляє ДТ з посиланням на EurekAlert!.

Вчені відзначають, що стратегії щодо стримування поширення коронавірусу повинні не тільки захищати людей від зараження, але і підтримувати їхнє метаболічне здоров’я.

Пише - джерело.

«Ми стурбовані тим, що ті, хто формує політику, не в повній мірі розуміють, як стратегії, такі, як карантин і закриття бізнесу, можуть сприяти зростанню ожиріння – хронічного захворювання з серйозними наслідками для здоров’я, але з малою кількістю варіантів лікування», – заявив один з дослідників Крістофер Клемменсен.

Читайте також:  Опалювальний сезон буде складним: українцям радять починати готуватись до холодів

Вчені відзначають, що люди з обмеженими фінансовими можливостями часто їдять сильно перероблену і висококалорійну їжу. Попередні дослідження показали, що такі продукти стимулюють апетит, тому в кінцевому підсумку люди з’їдають більше, ніж потрібно.

Крім того, соціальне дистанціювання підвищує тривожність і знижує здатність до соціальної взаємодії. В таких умовах люди починають відчувати себе самотніми, а в поєднанні з ізоляцією вдома це може привести до розладів харчової поведінки і переїдання. Ці фактори також поєднуються з низьким рівнем фізичної активності, оскільки люди все більше працюють з дому і практично не виходять на вулицю.

Дослідники також відзначають, що в суспільстві ще не до кінця сформувалося розуміння того, як психологічний і фінансовий стан людини пов’язаний з ризиком розвитку ожиріння.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: