facebook

Кандидати у мери Івано-Франківська. Досьє

Троє кандидатів станом на 31 серпня заявили про свій намір балотуватися на посаду міського голови Івано-Франківська на місцевих виборах 25-го жовтня – чинний мер Руслан Марцінків (ВО “Свобода”), Наталія Сербин (Українська Галицька партія) та Олександр Богачов від “Слуги Народу”. Суспільне Карпати склало невелике досьє на кожного з них.

Руслан Марцінків

Пише - джерело.

Загальні відомості

Руслан Марцінків народився в місті Бобровиця Чернігівської області у 1979-му році. Має дві вищі освіти: інженер-економіст та магістр державного управління.

З 2005-го року працював в Івано-Франківській міській раді помічником заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, також головою постійної комісії з питань молодіжної політики, розвитку фізкультури та спорту Івано-Франківської облради (2006–2010 рр.).

У 2007-2010 роках очолював осередки Пласту в Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

З листопада 2010 року — секретар Івано-Франківської міської ради, депутат Івано-Франківської міськради.

У 2015-му році Руслана Марцінківа обрали міським головою Івано-Франківська.

Політична діяльність

Руслан Марцінків обирався депутатом Івано-Франківської обласної ради V демократичного скликання від “Свободи”.

У 2012 році по багатомандатному виборчому окрузі за списками ВО “Свобода” (№ 20) став народним депутатом України VII скликання від партії Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, член Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики.

Наприкінці серпня 2020-го Марцінків заявив про намір балотуватися на посаду міського голови Івано-Франківська.

Погляди та скандали

Руслан Марцінків – автор висловлювання: “Гей не може бути патріотом”. Про це він заявив під час “Маршу за життя та сімейні цінності” в Івано-Франківську у 2016-му році: “Перед виборами мене в ефірі телеканалу “1+1″ запитали: чи може бути гей патріотом? Я сказав, що ні. Патріотом може бути тільки християнин, справжній патріот — той, хто вірить в Бога”.

Автор ідеї встановити пам’ятник Степанові Бандері у Конотопі до Дня Незалежності.

У квітні 2020 року на оперативній нараді Марцінків дав доручення вивезти людей ромської національності із Франківська на Закарпаття: “Також цигани, ні, вірніше, особи ромської статі. Ми вже бус давали. Вивезли їх на Закарпаття. Чого вони далі тут? Що значить відмовилися? А чого не запакували? Є поліція. До наступного вівторка маєте вирішити цю проблему. Ми вам автобус дали. Поліція просила дати автобус – дали. Чому не запакували і не відвезли?”.

На це висловлювання відреагували українські і міжнародні організації із захисту прав людини, зокрема, в Amnesty International, ООН тощо.

Невдовзі МВС відкрило справу через заяву Марцінківа про виселення ромів.

Майно та активи

Руслан Марцінків задекларував квартиру загальною площею 102,3 м кв., автомобіль Skoda Octavia 2016-го року випуску, 228 668 гривень на банківському рахунку.

Судові справи

У 2016-му на Марцінківа відкрили справу про адміністративне порушення – міський голова не оприлюднив інформацію про купівлю автомобіля Skoda Octavia на сайті НАЗК.

У 2016-му році Руслан Марцінків не повідомив про конфлікт інтересів, оскільки на міському конкурсі грантів, що виділялися з міського бюджету, не проінформував, що у конкурсі бере участь організація його дружини Оксани Марцінків. Організація була визнана переможцем. Про це порушення було складено протокол.

У 2017-му році справи закрили через закінченняя строків давності накладення адміністративного стягнення.

У травні 2020-го МВС відкрило справу через заяву Марцінківа про виселення ромів. Ще одну справу відкрили через роботу міських ринків у період карантину.

Читайте також:  Дослідження: Мер Франківська виконав найбільше обіцянок серед усіх очільників міст України

Інше

Руслан Марцінків із дружиною Оксаною виховують сина і доньку.

Наталія Сербин

Загальні відомості

Наталія Сербин – 34 роки, народилася в Івано-Франківську. Навчалася у Школі управління Українського католицького університету, а також вивчала облік-аудит в “Галицькій академії”. Наталія Сербин – заступниця голови Івано-Франківської міської організації Української Галицької партії, волонтерка, блогерка, журналістка (працює в журналі “Місто”).

З 2007-го до 2018-го була фізичною особою-підприємцем.

У квітні 2016-го року очолила обласний Центр допомоги учасникам АТО. В цей же час була членом тимчасової контрольної комісії ради щодо незаконного будівництва навколо міського озера в Івано-Франківську.

Під час карантину запровадила ініціативу на підтримку місцевих виробників та підприємців “Save FOP Galicia”.

Політична діяльність

В 2014-му очолила виборчу кампанію Максима Кицюка. Брала участь в Євромайдані у місті. Є ініціаторкою руху “Право на гідні пологи” та “Поранені SOS”.

На початку 2016-го очолила міську організацію політичної партії “Українська Галицька Партія”.

У 2017-му році була помічницею депутата обласної ради Сергія Адамовича. У цьому ж році значилася помічницею депутата обласної ради Миколи Зелінського

За даними Youcontrol, керівник громадської організації “ЗАЛІЗНИЙ ТРИЗУБ” з 2018 року.

Значиться членом громадської ради при Івано-Франківській облдержадміністрації як голова обласної організації Міжнародної громадської організації “Міжнародна Дипломатична Місія Міжнародної Дипломатії “Європейська Україна”.

Інше

Наталія Сербин – волонтерка притулку для тварин “Дім Сірка”.

Олександр Богачов

Загальні відомості

Олександр Богачов народився 23-го серпня 1984-го року в Івано-Франківську. Закінчив Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника. Одружений.

Богачов – голова Івано-Франківського виборчого штабу партії “Слуга народу”, юрист, директор ТОВ “БК “Мельник” та ТОВ “М Медіа” (займається друком та розповсюдженням журналів та періодичних видань)

Політична діяльність

До кінця 2019-го року працював помічником-консультантом народної депутатки Верховної Ради IX скликання Олени Вінтоняк від партії “Слуга Народу”.

У першому та другому турі президентських виборів працював довіреною особою кандидата в президенти Володимира Зеленського в Долинському окрузі.

За власною ініціативою балотувався на вибори як мажоритарник від партії “Слуга народу”.

28-го серпня 2020-го року, за три дні до заяви про намір балотуватися, отримав свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю.

Власність

У 2019-му році задекларував у спільній власності з Євгеном Жабком квартиру площею 54 м кв. У повній власності ще одна квартира – 62,6 м кв. – і дві земельні ділянки – 66 та 591 м кв. Згідно з декларацією Богачов їздить на легковику ВАЗ 211540. Заощадження – 300 тисяч гривень готівкою.

Скандали

У червні минулого року народний депутат Олександр Шевченко звинуватив Олександра Богачова в нападі та облитті фекаліями. У відеозверненні він пояснив, що так його змушують відмовитися балотуватися до Верховної Ради. Олександр Богачов звинувачення відкинув. Зрештою, штраф за хуліганство заплатила інша людина – Роман Копаниця.

Що відомо
Олександр Богачов балотуватиметься на посаду мера Франківська від “Слуги Народу”
У “Слузі народу” визначилися з кандидатами у мери обласних центрів. Хто вони?
Стало відомо, хто від “Свободи” кандидуватиме на посади міських голів на Прикарпатті.
Про свій намір балотуватися на міського голову Івано-Франківська заявила кандидатка від Української Галицької партії Наталія Сербин.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: