facebook

Канал “1+1” оштрафували за показ серіалу «Кухня» російською мовою

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила каналу «1+1» штраф у розмірі 71 тисячу 488гривень через трансляцію російського серіалу «Кухня» російською мовою.
Таке рішення регулятор прийняв 15 липня, пише Детектор медіа.

Пише - джерело.

Під час засідання представниця каналу Тетяна Смирнова зазначила, що це сталось через неоднозначно виписані норми закону.

Ще у 2020 році Нацрада отримала скаргу активіста громадського руху «Відсіч» Максима Ковбика на те, що у квітні-травні канал «1+1» показував серіал «Кухня» російського виробництва російською мовою.

Моніторинг Нацради підтвердив ці дані. За інформацією Держкіно, «1+1» має прокатні посвідчення на цей серіал, а відповідно до них мовою розповсюдження серіалу є українська.

Читайте також:  Прикарпатський школяр, яких хворів на лейкемію, зробив зворушливий подарунок своїй сестричці (фото+відео)

Закон передбачає трансляцію іноземних фільмів і серіалів з українським дубляжем або озвучкою.

Зокрема, абзац 2 пункту 5 статті 10 закону про телебачення і радіомовлення предбачає: «Телерадіоорганізації … здійснюють трансляцію фільмів та/або передач, які не є їхнім власним продуктом, виключно державною мовою, за винятком фільмів і передач (крім дитячих та анімаційних), створених до 1 серпня 1991 року».

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: