facebook

Калуський “волонтер” видурював у військових гроші. Згодом зізнався, що він ігроман (ФОТО, ВІДЕО, ОНОВЛЕНО)

Калуський “волонтер” Віталій Хемич взяв у військових кошти, щоб придбати дрон, проте ні дрона, ні коштів захисники так і не отримали. Як з’ясувалося, псевдоволонтер вже не перший рік хворіє на ігроманію.

Пише - джерело.

Про випадок із горе-волонтером у фейсбуці повідомив військовий Дмитро Грищенко, пише “Галка”:

“Хемич Віталій Ігорович вирішив нажитись на військових на суму в 140 000 грн!.. Ви скажете “ну, як Ви так взяли та скинули кошти?”, а все просто він псевдоволонтер, який має спільних друзів із нами і тут спрацювала довіра до нього. Чим він і скористався. Історія почалась із того, що ми разом з кожним із вас назбирали на авто, ба більше, назбирали ще й на дрон. І тут почали шукати, як швидко все придбати та купити, і з’явився він – герой цієї історії – Віталік, який почав розповідати та скидати відео, що в нього все є: і авто, і дрон, і що він це все нам може доставити на передову за 3/5 днів. Нам якраз цей час і підходив, бо ми з хлопцями виходили на бойове завдання”.

За словами Дмитра Грищенка, “волонтер” взяв кошти і розповідав, що ось-ось вже приїде і все привезе:

“Ми чекали, чекали і встигли знову вийти на бойове завдання і повернутись, і знову чекали і слухали його історії, але час дійшов до того, що ми прочекали 20 днів і в результаті не отримали нічого. Друзі, просимо вас долучитись допомогти нам знайти цього псевдоволонтера та не допустити, щоб наступні жертви не потрапили на нього”.

Нижче військовий наводить скріншоти профілю Віталія Хемича та переписки з ним.

Читайте також:  У центрі Івано-Франківська "заробітчани" пропонують фото з твариною на ланцюгу (ФОТОФАКТ)

Після цієї публікації у мережі з’явилися вже десятки дописів і коментарів від інших людей, зокрема і військових, про те, що “волонтер” теж у них брав гроші та не допомагав. Ось деякі з них:

“Доброго дня! Я, один із багатьох обманутих!! Військовослужбовець, який віддав кошти зі своєї кишені на автомобіль для своїх хлопців у розмірі 190 000 гривень. Чекали на авто рівно місяць!!! Не дочекалися: (“, – пише Ігор Кириченко.

Анна Сливоцька: “Я також в числі обманутих… Я дружина військовослужбовця, збирала на автомобіль для чоловіка і його побратимів у взвод забезпечення… Порівняно, мене кинув не на такі великі суми, а саме 44,500… але це також не мало, часто питав чи я зібрала ще і тягнув більше місяця… Кожен раз обіцяючи, що вже машина куплена, казав, щоб я мала совість, бо є ще якась черга….”.

Згодом, коли ситуація набрала значного розголосу псевдоволонтер Віталій Хемич записав відеозвернення на своїй Інстаграм-сторінці. У відео він просить вибачення в кожного, хто перекидав йому кошти, та хоче зізнатися – він ігроман, і хворіє цим уже близько шести років.

“Прошу вибачення в кожного. Я не розумію, чому так відбувається. Я буду просити своїх батьків та брата помогти мені в цій ситуації, щоб повернути кожному кошти. Простіть, будь ласка, я виніс урок і розумію наслідки”, – каже Віталій Хемич.


Оновлено від ранку 27.08. “Галці” стало відомо, що перші потерпілі та ошукані вже звернулися в поліцію із заявами про шахрайство. За словами людей, котрі взялися за суспільний розголос ситуації з “волонтером”, може йтися про махінації на кілька мільйонів гривень.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: