facebook

Кабмін знову змінив порядок отримання субсидії: кого стосуватимуться нововведення

Кабмін вніс зміни до нового порядку оформлення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, який почав діяти з 1 травня. Зокрема, субсидії для українців, які отримували їх раніше, будуть перепризначені на новий період автоматично – нових документів подавати не потрібно.

Пише - джерело.

Про це повідомляє прем’єрміністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, нові правила з травня повинні були забезпечити справедливе нарахування житлової субсидії тим людям, які її дійсно потребують. Після аналізу ситуації, уряд вніс зміни – тепер українцям, які відповідають вимогам нарахування житлової субсидії, допомога перепризначатиметься автоматично.

Читайте також:  Уряд позбавив субсидій сім’ї безробітних і заробітчан

“Так, змінами передбачено не враховувати доходи від розміщення депозитів при призначенні субсидії, збільшити допустиму суму коштів на депозитному рахунку до 100 тис. грн, не враховувати житлові приміщення, які перебувають у спільній частковій або сумісній власності, а також ті, які розташовані в сільській місцевості. Такі зміни дозволять призначити субсидію на наступний період для понад 2,5 млн домогосподарств автоматично”, – зазначив Шмигаль.

Однак, зміни торкнуться лише 15% від усіх домогосподарств, яким необхідно буде оновити документи.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також:


Мітки: