facebook

Кабмін закупив понад тисячу книжок про дівчат-лесбійок для дитячих бібліотек

Коштом державного бюджету України були закуплені дитячі книжки про одностатеве кохання. Було придбано 1240 примірників книги “Принцеса+принцеса: довго і щасливо”, яка видана у вигляді коміксу на тему ЛГБТ-стосунків.
Про це повідомляє “Громадянський рух “Всі разом!”. з посиланням на відповіді на запити Мінкульту та Українського інституту книги.

Пише - джерело.

“За рахунок коштів державного бюджету України були закуплені дитячі книжки про так зване одностатеве кохання. Міністерство культури України та Державна установа “Український інститут книги” придбали 1240 примірників книги “Принцеса+принцеса: довго і щасливо” (автор О’Нілл Кейт, 2019 р.), яка видана у вигляді коміксу на тему ЛГБТ-стосунків. Дітям від 5 років пропонується ознайомитися з історією про двох дівчат, яка закінчується їхнім весіллям”, — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що у Міністерстві культури та інформаційної політики у відповідь на запит повідомили, що книжковий твір “Принцеса+принцеса: довго і щасливо” дійсно був придбаний за державний кошт та поширений серед дитячих та шкільних бібліотек по всій Україні.

Читайте також:  Військова підтримка і тонни вугілля: Австралія оголосила про нову допомогу Україні

“Окремо рух “Всі разом!” отримав пакет документів по зазначеному питанню від Українського інституту книги. Серед додатків в наявності є Протокол з рішенням про проведення процедури закупівлі книжної продукції для поповнення бібліотечних фондів за рахунок коштів державного бюджету. У Протоколі зазначено, що перелік книжкової продукції був затверджений Розпорядженням Кабінету Міністрів № 598-р від 5 липня 2019 року, тобто за часів прем’єрства Володимира Гройсмана”,- зазначається в повідомленні.



Довідка

“Принцеса+принцеса: довго і щасливо” — це комікс про романтичні стосунки між двома дівчатами. Книжка, як зазначається, спрямована на подолання так званих стереотипних уявлень про людські взаємозв’язки.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: