facebook

Кабмін встановив штрафи за відсутність масок у транспорті та публічних місцях

Кабінет міністрів встановив штрафи для фізичних та юридичних осіб за перебування у громадському транспорті та публічних місцях без захисних масок.

Пише - джерело.

Відповідне рішення уряд ухвалив під час засідання уряду 1 липня, пише Суспільне.

“Встановлюємо спеціальну відповідальність за неносіння масок громадянами України – відповідальність буде передбачена у Кодексі про адміністративні правопорушення, і окремо – відповідальність юридичних осіб: власників будинків, споруд і громадського транспорту під час перебування громадян, які зобов’язані пропускати громадян у вказані приміщення лише за наявності масок”, – розповів міністр юстиції Денис Малюська.

Читайте також:  З франківців борги за вивіз сміття почали стягувати через суд

За його словами, відповідальність за порушення буде передбачена в адміністративному кодексі та у законі про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення.

“Штрафи великі. Для фізичних осіб штрафи порівняно невеликі – по суті йде навіть трішки зменшення штрафів, ніж зараз передбачено загальними правилами порушення карантину. Для юридичних осіб суми великі – від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян”, – уточнив він.

Нагадаємо, у березні, від початку дії карантину, оголошеного через поширення COVID-19, Верховна рада встановила штраф від 17 до 32 тисяч гривень за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: