facebook

“Його не шкода”: Зеленський розповів, що зробили із Медведчуком. Оксана Марченко плаче

200 героїв за одного зрадника! Захисників “Азовсталі” Україна обміняла на колишнього нардепа та одного з лідерів “ОПЗЖ” Віктора Медведчука.

Пише - джерело.

Українська влада в ніч на 22 вересня повідомила про наймасштабніший обмін полоненими з початку повномасштабного вторгнення Росії. Києву вдалося повернути 215 українських військових, зокрема понад 100 захисників “Азовсталі”.

Оксана Марченко, дружина лідера партії “ОПЗЖ” Віктора Медведчука, неодноразово зверталася куди тільки з приводу того, що СБУ “незаконно” утримує її чоловіка. Вона постійно твердила, що Медведчук ніколи не порушував жодних законів України, не залишав її територію і “завжди був за мир”, а його “переслідування є політичним”. Схоже, тепер Оксана Марченко, яка називала Путіна “шановним”, плакатиме від радості.

Так стало відомо, що Віктор Медведчук нині вже перебуває в Росії. Його обміняли на Чернігівщині на 200 військовослужбовців ЗСУ. У СБУ поінформували, що Медведчук погодився на обмін, а суд задовольнив відповідне клопотання прокурора.

Про це повідомив виконувач обов’язків голови СБУ Василь Малюк в ефірі телемарафону.

“Медведчук – це не просто кум Путіна, а якісно задокументований нами державний зрадник. Його провина повністю зафіксована у відповідних матеріалах, які зібрала СБУ”, – сказав він.

Читайте також:  Ясновидець дав прогноз для України на переламну дзеркальну дату (відео)

За словами Малюка, під час роботи у “справах Медведчука” українські правоохоронці знешкодили не одну агентурну мережу, а також затримали багатьох державних зрадників та отримали велику кількість важливої ​​інформації, яку використовують у контррозвідувальних заходах.

Він наголосив, що обмін Медведчука на українських захисників не перешкоджає розгляду його справ у суді.

“Це стосується і ухвалення рішень, і призначення покарання, і конфіскації заарештованого майна. Адже в такому разі застосовується процедура спеціального судового розгляду за відсутності обвинуваченого”, – сказав Малюк.

Він додав, що проведення обміну стало можливим завдяки “змінам до чинного законодавства”, які “врегулювали відповідні правові механізми”.

Тим часом, президент України Володимир Зеленський заявив, що кум Володимира Путіна Віктор Медведчук пройшов усі слідчі дії, передбачені законодавством, і його “не шкода віддати”.

“Ми обміняли одного фаната Росії на 200 воїнів. Спочатку нам пропонували повернути 50 наших людей в обмін на одного з тих, хто перебував у слідчому ізоляторі Служби безпеки України. Ми говорили, наполягали – число 50 зросло до 200…

Віддати Медведчука за справжніх воїнів не шкода. Він пройшов усі слідчі дії, передбачені законодавством, Україна отримала від нього все, що необхідно для встановлення правди в рамках кримінальних проваджень”, – заявив Зеленський.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: