facebook

Його називали “Щасливцем”: у Києві попрощались із офіцером, якого вбив снайпер на Харківщині

У Віталія Коровяковського залишилося троє дітей.

Пише - джерело.

В столиці прощаються з офіцером Віталієм Коров’яковським на псевдо “Лакі”. Мотоцикліст, волонтер, майданівець, атівець, колишній полонений, батько трьох дітей – загинув на Харківщині від кулі снайпера, йдеться в ТСН.

“Мотоцикли Лакі обожнював, йому можна було посеред ночі, неважливо куди, неважливо о котрій годині… Був позитивний у будь-якій ситуації, поруч з ним душа сяяла”, – розповідає подруга.

Разом з друзями створили “Мотохелп” – організацію, яка виїжджала на місце аварій і надавала постраждалим невідкладну допомогу, часто раніше за швидку.

Під час Революції гідності ті ж люди, які рятували мотоциклістів на дорогах, пішли на Майдан і знову поставили собі за мету надавати допомогу – досвід роботи з важкими травмами вже мали. Віталій та друзі-мотохелпівці витягали та перевязували поранених. Про ці вчинки на три роки забули, але майданівці таки добилися, аби їхніх добровольців все-таки нагородили орденами. Три десятки медиків і серед них Лакі, отримали нагороди за мужність.

Читайте також:  У бою не стало зірки української сцени. Він боронив Україну. Вічна пам’ять

На той час Лакі вже мав бойовий досвід, адже від початку війни на сході офіцер запасу пішов добровольцем. “Казав, що намотування бинтів і роздаванням пілюльок ми не виправимо. Коли ситуація перейшла до захоплення Криму, пішов одним з перших в 39 бат і за його прикладом туди пішов і я”, – розповідає побратим.

Під час боїв за Іловайськ він потрапив у полон – поблизу селища Старобешеве. Додому повернувся за 4 місяці і ж знову повернувся на фронт. Так було і коли почалася велика війна.

Він загинув на Харківщині, куля снайпера не дала шансів врятувати. Аби попрощатися з Лакі до Байкового кладовища приїхали колона мотоциклістів, а також побратими, з якими разом воював та захищав.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: