facebook

Івано-Франківський район хочуть перейменувати на Галицький

Центр району збережеться в Івано-Франківську, але названий буде на честь княжого Галича.

Пише - джерело.

Про перейменування Івано-Франківського району на Галицький говорили ще від часу проведення адміністративної реформи. Спочатку хотіли зберегти Галицький район у його вигляді зразка початку 2020 року, але цю ідею після багатьох обговорень б відкинули – і в Івано-Франківській облраді, і в Кабміні. Тому при реформуванні адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня Галицький район зник з карти України.

Далі з’явились пропозиції новоутворений Івано-Франківський район, до якого увійшли Івано-Франківськ з центром району в місті, Галицький, Тлумацький, Рогатинський, Тисменецький та Богородчанський райони,назвати Галицьким, щоб слава про Галич, як історичний та духовний центр збереглася. Відповідне звернення франківські депутати облради навіть відправляли прем’єру та спікеру парламенту. В кабміні підтримали ідею, але за три роки зміни назви так і не відбулось.

1 листопада про намір перейменувати Івано-Франківський район на Галицький повідомив також мер Івано-Франківська.

Читайте також:  ДТП на Калуському шосе – зіткнулися “Хонда” і “Шкода” (ФОТО)

«Ми відзначаємо ще одну річницю: 1125 років із дня заснування давнього міста Галича. Порадились із головою районної ради і це буде правильно, якщо Івано-Франківський район буде називатися Галицьким з центром в місті Івано-Франківську. Це данина нашій славній історії», – відмітив міський голова Руслан Марцінків.

Івано-Франківський район — один з адміністративних районів Івано-Франківської області України, утворений 17 липня 2020 року в рамках адміністративно-територіальної реформи. Адміністративний центр — місто Івано-Франківськ. Район межує на заході з Калуським, на південному заході з Надвірнянським, на південному сході з Коломийським районами Івано-Франківської області. На півночі та північному заході з Львівською (Львівський, Стрийський райони), на сході з Тернопільською (Тернопільський та Чортківський райони), та на південному заході з Закарпатською (Тячівський район) – областями. Станом на 2020 рік, населення становить 559 866 мешканців.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: