facebook

Івано-Франківський міський суд відмовив у знесенні незаконної прибудови (фото)

Івано-Франківський міський суд відмовив “Теплому дому” у знесенні незаконної прибудови до однієї з квартир у мікрорайоні “БАМ”. Про це рішення ще від 11 березня 2020 року підприємству стало відомо лише днями.

Пише - джерело.

У своїй позовній заяві комунальне підприємство просило зобов`язати відповідача припинити експлуатацію прибудови до квартири та відновити стан будівлі шляхом знесення (демотнування) за кошт відповідача незаконно здійсненої ним прибудови.

При цьому, згідно з експертним звітом було виявлено повну невідповідність прибудови вимогам державних будівельних норм, нормативним вимогам державних наглядових органів із забезпечення стійкості будівель, надійності їх експлуатації, протипожежної безпеки, екологічних, санітарно- гігієнічних правил і норм. Існують ризики завдання шкоди конструктивним елементам житлового будинку в місцях здійснення прибудови до будинку. Стан будівлі оцінюється як непридатний до експлуатації, пишуть Версії з посиланням на .

Читайте також:  Директора Івано-Франківського агролісгоспу судитимуть за продаж лісопродукції за заниженими цінами

Дослідивши матеріали справи, суд вирішив, що позовні вимоги “Теплого дому” обгрунтовані та підлягають задоволенню. Прибудова дійсно є небезпечною та незаконною.

Однак доказів, що саме власник квартири, до якої здійснена прибудова, виконав самочинне будівництво, у справі немає. Немає і реакції з боку органів архбудконтролю. А приватна власність в Україні згідно Конституції та Римської конвенції 1950 року є непорушною.

Загалом справа тривала понад п’ять років. Текст рішення суду доступний за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/88915648

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: