facebook

Івано-Франківськ завтра отримає тест-систему, аби самостійно робити аналізи на коронавірус

Вже у понеділок, 23 березня Івано-Франківська має отримати тест-систему, яка дозволить перевіряти аналізи на коронавірус методом ПЛР..

Адже тоді всі аналізи на коронавірус зможуть робити прикарпатські спеціалісти, а не в столиці. Про це під час прямого ефіру повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Пише - джерело.

“Систему отримує відновлена санепідемстанція, тож лабораторні аналізи будуть робитися значно швидше. Також Івано-Франківськ купив тисячу експрес-тестів, перші триста мають прибути вже завтра. Вони відповідають Міністерства охорони здоров’я і допоможуть медикам одразу виділити пацієнтів з підозрою на коронавірус. До кінця дня у понеділок їх мають отримати наші міські лікарні. А буквально вже в середу вже мають прибути решту 700”, – зауважив міський голова.

Читайте також:  В Італії за добу від коронавірусу померла майже тисяча людей

Також очільник Івано-Франківська подякував представникам бізнесу за допомогу із закупівлею засобів індивідуального захисту та медобладнання.

“За кошти спонсорів ми купили тисячу респіраторів з високим рівнем захисту, які вже отримали медики швидкої, і ще будуть передані у міські лікарні. Буквально завтра ми очікуємо отримати систему вентиляції легень для лікарні на Матейки, ще три мають прибути для центральної міської лікарні. Також дякуємо медуніверситету, який виділив 600 тисяч для купівлі дихального апарату. Це теж потрібно. Також для центральної лікарні за кошти партнерів придбано чотири пульсометри. Дякуємо партнерам”, – звернувся Руслан Марцінків.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: