facebook

Італія наступного тижня скасує вимогу щодо масок на вулиці

Італія з наступного тижня скасує вимоги щодо носіння масок на відкритому повітрі у так званих білих зонах, де низький ризик коронавірусу.

Пише - джерело.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Італії Роберто Сперанца, повідомляє “Європейська правда” із посиланням на DPA.

“З 28 червня ми переходимо від необхідності носити маски на відкритому повітрі в білих зонах, хоча збережеться вимога дотримання запобіжних заходів, встановлених науково-технічним комітетом”, – сказав Сперанца.

Зараз усі італійські регіони, за винятком невеликої Валле д’Аоста на північному заході країни, знаходяться в зонах з найслабшими обмеженнями. Очікується, що Валле д’Аоста також буде перекваліфікований у білу зону з наступного понеділка.

Читайте також:  Принижував матір чотирьох дітей: прикарпатцю винесено вирок за домашнє насильство

Італійцям все одно доведеться носити маски в приміщенні та в громадському транспорті, а також коли неможливо зберігати соціальну дистанцію.

Спочатку італійський уряд планував скасувати носіння масок в середині липня, але в понеділок радники охорони здоров’я дали зелене світло для послаблення обмежень з 28 червня.

У понеділок Італія з її 60 мільйонами мешканців зареєструвала 495 нових інфекцій протягом 24 годин, а також 21 випадок смерті, пов’язаний із коронавірусом.

Нагадаємо, Італія приєдналася до схеми ЄС з видачі сертифікатів вакцинації, яка полегшить жителям країни повернення до нормального життя як вдома, так і під час подорожей.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: