facebook

Історичний момент: Росія перестала бути учасницею Європейської конвенції про права людини

З сьогоднішнього дня, 16 вересня, Росія більше не буде учасником Європейської конвенції з прав людини. Про це у своєму Twitter повідомив кореспондент ”Радіо Свобода” у Брюсселі Рікард Юзвяк.

Пише - джерело.


Після виключення Росії з Ради Європи, 16 березня 2022 року, це було лише питання часу – і сьогодні цей час настав.

Так, сьогодні, 16 вересня 2022 року, через агресію РФ проти України Європейська конвенція з прав людини втратить дію відносно понад 140 млн громадян РФ. Як повідомила прес-служба Ради Європи, про це йдеться у заяві генерального секретаря Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич.

“Агресія Росії проти України продовжує завдавати болю та страждань мільйонам людей в Україні та у всій Європі. Ми ще раз закликаємо російське керівництво негайно припинити війну в Україні та репресії, що продовжуються, проти власного народу”, – заявила Пейчинович-Бурич.

Глава російської делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Петро Толстой заявив, що вся відповідальність за розрив діалогу РФ із Радою Європи “лежать на країнах НАТО, які весь цей час використовували тему прав людини для реалізації власних геополітичних інтересів та нападок”.

Читайте також:  Закон про особливий статус Донбасу можуть змінити восени

Крім того, за його словами, через “безпрецедентний політичний і санкційний тиск” РФ відмовляється сплачувати щорічний внесок до цієї організації.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявляв, що вихід із Ради Європи означає вихід РФ із усіх його механізмів, у тому числі й Конвенції про захист прав людини та основних свобод, прийнятої учасниками РЄ. Водночас віце-спікер ради федерації РФ Костянтин Косачов запевняв, що це не означає повернення смертної кари.

 

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: