facebook

Ірина Федишин прокоментувала ситуацію з нелегальним використанням її пісень на Прикарпатті (відео)

Власника продуктового магазину «Смаколик» у селі Микуличин біля Яремче оштрафували на 113,5 тис. грн за нелегальне використання двох пісень Ірини Федишин.

Пише - джерело.

За використання пісень «Ти тільки мій» та «Україна колядує» Господарський суд Івано-Франківської області оштрафував підприємця на 113,5 тис. грн.

Співачка на своїй сторінці у соціальній мережі прокоментувала ситуацію.

“Усі мої авторські права належать компанії Best music, відповідно не я подавала позов на власника і судилася з ним! І про все це дізналася тоді, коли дізналися і ви! А виявляється уся ця справа тягнеться, ще з березня. І ніхто до мене не звертався, щоб якось посприяти у її вирішенні. Але тепер, коли дійшла справа до рішення суду, хтось вирішив усю злість зігнати на мені”, – пише Ірина Федишин.

За її словами, багато ЗМІ, щоб підігріти інтерес подали інформацію так, що люди, не розуміючи ситуації, сприйняли все так, що за пісні Ірини Федишин наклали штраф.

Читайте також:  У Франківську відбувся чемпіонат міста з бадмінтону

“А насправді справа не в піснях, а в тому, що власник магазину не мав ліцензії на використання будь-яких творів. До речі, таких судових справ по різних артистах в Україні є дуже багато”, – йдеться в дописі.

Також виконавиця зазначила, що в Україні діє закон про «Захист авторського права», який у цій ситуації порушили.

“Подобається цей Закон комусь чи не подобається – це вже інша сторона медалі. Мені як і Вам, чисто по-людськи, шкода власника, тому що сума не маленька. І я спитала у компанії, як так? Чому справа дійшла до суду і до такого великого штрафу? На що мені відповіли, що людину повідомили, що вона порушує закон, і спершу обійшлося просто попередженням. Запропонували укласти договір на отримання ліцензії. Але людина відмовилася і продовжувала далі порушувати Закон. Відповідно закінчилося все рішенням суду”, – пояснює співачка.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: