facebook

Інфекціоніст заявив, що коронавірус в Україні відступив і найстрашніше вже позаду

Великий відсоток українців вже перехворів на коронавірус, а переломний момент був у жовтні-листопаді, переконаний київський лікар Євген Дубровський.

Пише - джерело.

Коронавірус в Україні пішов на спад, найстрашніше вже позаду, заявив лікар-інфекціоніст Євген Дубровський, який лікує хворих на COVID-19 у найбільшому госпіталі України – Київській лікарні №4.

“Аналітики розділилися на два табори. Одні вважають, що через мутації вірусу і незрозумілої відповіді нашої імунної системи на них – найгірше попереду. Мовляв, Україну може очікувати те, що зараз відбувається у Великобританії або в Штатах. Але є інша думка. Що найстрашніше вже позаду”, – сказав Дубровський в інтерв’ю виданню Obozrevatel.

При цьому він звернув увагу на те, що статистика далека від правдоподібної.

“Ми не знаємо, скільки реально людей перехворіло… Наша статистика дуже далека від правдоподібної не тільки через технічні проблеми, але і тому, що все більше людей лікуються самостійно і не тестуються. Тому не потрапляють до статистики. Загалом, ми думаємо, що можна сміливо множити офіційну цифру тих, хто перехворів, на 3 або 5”, – зазначив Дубровський.

На думку лікаря, якщо дійсно перехворіла половина населення – нічого страшного вже не трапиться.

“Думаю, найстрашніше в Україні вже позаду. Але подивимося”, – підкреслив він.

Також він висловив думку, що великий відсоток українців вже перехворів на коронавірус, а переломний момент був у жовтні-листопаді.

Читайте також:  "Укрзалізниця" зупиняє продаж квитків до Івано-Франківщини через спалах коронавірусу

“Останні два місяці, грудень і січень, чітко показують нам, що кількість звернень впала в рази. Не думаю, що спрацював карантин, тому що ми всі бачили масові гуляння, походи в гості, галасливі вечірки, Буковель, поїзди і т.д. Не було і довгих морозів, які б розірвали ланцюжок. Очевидно, що великий відсоток українців вже перехворів. Навіть ті, хто хворіє зараз – не заражають інших в такому масштабі, як було раніше”, – пояснив лікар.

Додамо, що станом на ранок неділі, 7 лютого, в Україні офіційно зареєстровано 1 244 849 випадків зараження коронавірусом, за останню добу виявили 3 370 хворих.

Жертвами коронавірусу в Україні стало 23 597 осіб, за останню добу – 81.

Заяви лікаря Дубровського щодо коронавірусу – про що йшлося раніше:

Лікар-інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні №4 Євген Дубровський показав на фото, як виглядають легені після приймання антибіотиків.
Відомий український медик-інфекціоніст Євген Дубровський стверджує, що у людей, які перехворіли на COVID-19, може організуватися два типи імунітету.
Інфекціоніст Київської міськлікарні № 4 Євген Дубровський повідомив, що під час коронавірусу COVID-19 кисень необхідний тоді, коли виникає набряк в легенях і потовщується простір між альвеолою (структура у формі бульбашки) і легеневим капіляром. Від розміру набряку безпосередньо залежить ступінь тяжкості коронавірусу.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: