facebook

Іллі Киві вистрелили в голову:всі подробиці вбивства

Колишнього народного депутата Верховної Ради України від забороненої політичної партії ОПЗЖ Іллю Ківу вбили 6 грудня пострілом у голову у Підмосков’ї. Порушено кримінальну справу.

Пише - джерело.

Про це повідомили у Слідчому комітеті Московської області, пишуть російські Telegram-канали.

Як зазначається, правоохоронці порушили кримінальну справу за 105 статтею Кримінального кодексу РФ (Убивство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін 6-15 років.

Водночас, яку саме вогнепальну зброю було використано – мають з’ясувати правоохоронці. До справи підключили досвідчених криміналістів та слідчих для встановлення максимально точних обставин події.

Одразу після вбивства українського політика в аеропортах Москви та залізничних вокзалах запровадили посилені заходи перевірки пасажирів.

Правоохоронці вивчають списки осіб, які проживали у готелі “Велич Country Club”, на території якого було вбито Киву, і де останнім часом він проживав. Особливу увагу звертають на іноземців та громадян, що мають прописку у південних регіонах. На даний момент на територію сторонніх не пропускають.

Також оперативники вивчають записи камер відеоспостереження та відстежують транспорт через систему “Потік”.

Як пишуть Telegram-канали, за Кивою стежили щонайменше три останні тижні. Цього періоду було достатньо для кілера, щоб вивчити звички колишнього українського нардепа. Відомо, що 2,5 місяці тому Кива переїхав у цей готель. Примітно також те, що сам ексдепутат днями повідомляв, що за ним можуть стежити.

Читайте також:  Українці у Польщі звинувачують «западенців» у привласненні гуманітарки, яку ті передають постраждалим херсонцям

За даними російських пабліків, Кива проживав разом зі співмешканкою. Щодня влаштовував вечірні прогулянки по парку на території готелю. В останній день свого життя повторив той самий маршрут, проте не повернувся.

“Першим його вже задубіле тіло виявила місцева мешканка – труп Киви пролежав на морозі не менше години з моменту вбивства”, – зазначають Telegram-канали.

За словами гендиректора заміського клубу Юлії Синіциної, тіло Киви виявили місцеві. Вона одразу прибула до місця події. Там разом з іншими працівниками оглянули тіло та одразу впізнали українського політика. Менеджерка стверджує, що на територію клубу може зайти будь-хто, мінімально охороняється співробітниками.

Ілля Кива народився 2 жовтня 1977 року у Полтаві. Маючи проросійські погляди, у січні 2022 року залишив Україну. Після початку повномасштабного вторгнення російської армії оселився у Москві, а згодом заявив про бажання отримати політичний притулок в РФ. Там Кива активно виступав на пропагандистських телеканалах.

За інформацією ВВС Україна, до спецоперації причетна Служба безпеки України.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: