facebook

Ідеальна чистота і жодних запахів: як підтримувати порядок на полицях холодильника

Щоб уникнути появи жахливого «амбре», плям від їжі та плісняви в холодильній камері, необхідно дотримуватися базових рекомендацій щодо її експлуатації.

Пише - джерело.

5 важливих порад для власників холодильників: про це повинен знати кожен

Перш за все, щоб уникнути проблем в процесі використання холодильного та морозильного оснащення, необхідно приділяти достатньо уваги його якості. Не варто купувати дешеві підробки пристроїв від відомих виробників – краще замовити оригінальні функціональні та надійні холодильники.

Після того, як якісний холодильний агрегат встановлено на кухні, необхідно потурбуватися про порядок на його полицях:

• Дотримуватися правил товарного сусідства. Краще не зберігати сорбати (продукти, які утворюють запахи) на одній полиці з сорбентами (продуктами, які ці запахи поглинають). Крім того, заборонено розташовувати поряд заморожену та охолоджену їжу, несумісні страви з різними показниками вологості або відмінною температурою зберігання.

• Зберігати готові страви в герметичних контейнерах або ємностях з кришками. Використання щільно закритого посуду дозволяє уникнути появи та швидкого поширення неприємних запахів всередині холодильної камери. Особливо ретельно слід стежити за герметичністю ємностей, у яких зберігаються продукти з різкими або дуже насиченими ароматами.

Читайте також:  Карантинні обмеження в Україні планують послабити

• Своєчасно позбавлятися від зіпсованих продуктів. І готові страви, і харчові продукти у сирому вигляді не можна зберігати понаднормово – відразу після завершення термінів придатності або появи перших ознак псування їх потрібно утилізувати.

• Виконувати рекомендації, вказані в мануалі (керівництві для користувачів). Пристрої з крапельною системою охолодження потрібно регулярно розморожувати згідно з графіком, вказаним в інструкції.

• Продукти, на поверхні яких є бруд, зберігати в упакуванні або ретельно мити перед потраплянням в холодильник. Наприклад, свіжі овочі та фрукти, які після миття зберігаються значно менше, можна упакувати в крафтові пакети або контейнери різного розміру.

Дотримання всіх цих правил допоможе позбутися проблем, пов’язаних з раптовою появою запахів та забруднень в холодильнику, а також уникнути передчасного псування продуктів та втрати ними корисних властивостей.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: