facebook

“І прийде час, коли один скаже: “Слава Україні! “, а мільйони відповідатимуть “Героям слава!”: сьогодні народився Степан Бандера

1 січня 1909 року народився Степана Бандери. Про нього складено чимало міфів і легенд. Що з них – правда, а де – дозвільні домисли, пояснив кандидат історичних наук, дослідник українського визвольного руху ХХ століття Микола Посівнич. Повідомляє УНІАН.

Пише - джерело.

“Степан Бандера і перше січня – це є символ боротьби, визвольного руху. Перше січня вибрано через те, що Степан Бандера є уособленням цього визвольного руху. Цього дня вшановують Степана Андрійовича, його послідовників, усіх учасників визвольного руху. Самі слова “Бандера”, “бандерівці” уособлюють тепер весь визвольний рух, як в ранішні історичні періоди було “петлюра”, “петлюрівці” або “Мазепа”, “мазепинці”. І тому ця плеяда, яка була і разом із Бандерою, і проти Бандери і пізніше відійшла від цього руху – окупанти. Як і німці. Як їх радянські окупанти охрестили за іменем провідника. “Бандера” стало загальною назвою всього руху”, – пояснив Посівнич.

Читайте також:  Найгірше ще попереду: екологи розповіли, чому вода у Чорному морі змінила колір, і на що чекати далі

За його словами, для нинішніх російських окупантів ті, хто говорить українською, носить вишиту сорочку – це теж бандерівець, і хто бореться за незалежність України – також бандерівець, незалежно від того, російськомовний він, православний чи католик.

“І прийде час, коли один скаже: “Слава Україні! “, а мільйони відповідатимуть “Героям слава!”

І цей час настав ще у минулому році!

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: