facebook

Хитрий Іран постачатиме Росії ракети, якими вбuвaтимyть українців – Reuters

В Ірані вважають, що постачання Росії зброї не робить їх учасниками війни.

Пише - джерело.


Іран надасть Росії ракети класу “земля-земля” та додаткові безпілотники. Угоду уклали 6 жовтня.

Про це пише Reuters з посиланням на двох неназваних іранських дипломатів та двох чиновників з Ірану.
Угоду було укладено 6 жовтня. Тоді перший віце-президент Ірану Мохаммад Мохбер, двоє високопоставлених чиновників Революційної гвардії Ірану та офіційний представник Вищої ради національної безпеки відвідали Москву для переговорів з Росією щодо поставок зброї.

“Росіяни просили більше безпілотників та іранських балістичних ракет з підвищеною точністю, зокрема типу ракет Fateh і Zolfaghar”, – сказав іранський дипломат, який знає про угоду.

Західні чиновники на умовах анонімності підтвердили цю інформацію. Водночас в Ірані вважають, що це не робить їх співучасниками злочину проти України, бо вони нібито виступають за “дипломатію” і передача агресору зброї не суперечить резолюції Ради Безпеки ООН від 2015 року.

“Де їх використовують – це не питання продавця. Ми не стаємо на чийсь бік в українській кризі, як Захід. Ми хочемо покласти край кризі дипломатичним шляхом”, – заявили іранські інформатори видання.

Читайте також:  В Калуші харків’янка народила дівчинку

Аналітики вважають, що постачання Росії зброї може зашкодити стосункам Ірану з Європейським союзом та США. На Заході вже обдумують над тим, як покарати іранську владу, хоча раніше Іран вів переговори про послаблення санкцій. Водночас іранські політики обурюються новими перспективами обмежень, мовляв усі ці санкції будуть “несправедливими”. Росія просила Іран передати їм безпілотники Arash 2, проте Тегеран відхилив цей запит, побоюючись, що США отримають доступ до їхніх технологій.

Обстріли України іранськими безпілотниками
Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов вважає, що Росія отримала від Ірану 1700 безпілотників. Може бути й інше замовлення, яке окупанти розраховують отримати.

Українське МЗС звинуватило Іран у причетності до масових вбивств українців, оскільки ця країна передала агресору свої дрони та досі цинічно це заперечує. Дмитро Кулеба анонсував розрив дипломатичних стосунків з Іраном.

Український міністр наголосив, що Україна готова передати кожній країні Євросоюзу уламки використаних Росією іранських дронів-камікадзе, як доказ причетності Ірану до жорстокої війни РФ проти України.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: