facebook

Хворих із негативним ПЛР-тестом лікуватимуть у Калуській райлікарні

Медичний директор Калуської ЦРЛ Наталія Кінаш оприлюднила інформацію щодо переведення хворих, які не становлять загрози для оточуючих, на лікування в району лікарню.
«В разі заповненості більше 50% ліжко-місць в Калуській ЦРЛ для лікування пацієнтів з підозрою на коронавірусну хворобу, пацієнти після 10 днів лікування в ЦРЛ в разі необхідності продовження стаціонарного лікування будуть переводитьсь в Калуську районну лікарню (вул. Каракая, 25). Прошу з розумінням віднестись до ситуації», — повідомляє Наталія Кінаш.

Пише - джерело.

Медичний директор Калуської ЦРЛ навела витяг з наказу МОЗ №2438 від 27.10.2020 року:

«Стандарт 3. Стаціонарне лікування пацієнтів з COVID-19

14. Пацієнти, які відповідали визначенню підтвердженого випадку COVID-19 вважаються не контагіозними:

1) після 10 днів лікування, якщо методом ПЛР у них не визначаються фрагменти РНК збудника (негативний результат);

2) за відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів рахуючи з 10 дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження.

Перелічені критерії є рівноцінними. Для прийняття рішення про завершення стаціонарного лікування може бути використаний будь-який з них.

Читайте також:  На Франківщині через COVID-19 помер хлопчик 8 років

15. Не контагіозні пацієнти, в разі заповнення відділення в якому надається допомога пацієнтам, хворим на COVID-19 більше ніж на 50% та необхідності продовження стаціонарного лікування, мають бути переведені до відділень/інших закладів охорони здоров’я відповідно до нозології, яка потребує продовження стаціонарного лікування».

Як повідомила Наталія Кінаш у коментарі «Вікнам», зараз наповненість ліжок у Калуській ЦРЛ — понад 50%. Упродовж останніх тижнів кількість хворих із підозрою на коронавірусну хворобу зросла. Проте на даному етапі медичний заклад справляється з напливом пацієнтів і до районної лікарні поки що нікого не перевели. Проте Калуська ЦРЛ готується до гіршого сценарію. Тож, завідувачам відділів, де лікують хворих, уже дали завдання підготувати списки пацієнтів, які для продовження лікування можуть бути переведені в районну лікарню.

Обов’язковою умовою для переведення буде негативний результат ПЛР-тесту. Переведення пацієнтів залежатиме від кількості нових госпіталізованих. Тож, до цього може і не дійти. Однак, пояснила Наталія Кінаш, лікарня зобов’язана готуватися до гіршого сценарію.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: