facebook

Хворітиме і помиратиме ще більше: людство попередили про появу нового небезпечного вірусу

У ВООЗ попереджають, що світ не востаннє зіткнувся із загрозою пандемії.

Пише - джерело.

У світі у майбутньому може з’явитися новий вірус, який виявиться ще небезпечнішим, аніж COVID-19.

Такий прогноз зробив голова Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Гебреісус під час відкриття 74-ї асамблеї охорони здоров’я 24 травня.

За його словами, людству доведеться зіткнутися з новою пандемією.

“Чи не востаннє світ зіткнувся із загрозою пандемії. Згідно еволюційних оцінок, з’явиться новий вірус, який потенційно буде ще більш заразним і більш смертоносним, аніж нинішній вірус”, – заявив генеральний директор ВООЗ.

Гебреісус нагадав, що “головним драйвером пандемії” є відсутність міжнародної солідарності і бажання обмінюватися інформацією, надавати ресурси і технології. За його словами, “якщо йти старою дорогою, то буде той же результат”: світ, який не готовий, не безпечний і не є справедливим”.

Читайте також:  "ЗРОБЛЕНО З ЛЮБОВ'Ю": НА ВОЛИНІ РОЗГОРІВСЯ СКАНДАЛ ЧЕРЕЗ БИРКИ ДЛЯ НОВОНАРОДЖЕНИХ

“Збереження безпеки світу вимагає лідерства, а також залучення всіх держав-членів”, – наголосив очільник ВООЗ.

Нагадаємо, раніше фахівці ВООЗ заявили, що загрозу виникнення нових варіантів коронавірусу зараз складно прогнозувати. Зараз у світі найчастіше виявляють індійський, південноафриканський і британський штами COVID-19.

Як повідомлялося, у ВООЗ заявили, що світ досяг ситуації “вакцинного апартеїду”. Так, між країнами з високим рівнем доходу та країнами з низьким та середнім рівнем виник розрив у вакцинації. Основною проблемою несправедливості вакцин є відсутність спільного використання, яке можна було б вирішити шляхом спільного фінансування ресурсів для повного фінансування прискореного доступу.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: