facebook

Ходити небезпечно: ТЦК почнуть по-новому вилов призовників на вулицях

Як виловлюватимуть військовозобов’язаних на вулицях

Пише - джерело.


Представники ТЦК можуть перевіряти військово-облікові документи на вулиці України. Про це повідомляє заступник міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Чорногоренко в інтерв’ю Армія TV.

Ухилянти, а також ті, щодо яких відсутня будь-яка інформація в інших реєстрах, можуть отримати штраф. З метою виявлення порушників представники ТЦК можуть перевіряти документи на вулиці.

За словами Чорногоренка, представники ТЦК та СП на вулиці під час перевірки військовозобов’язаних документів можуть звернутися з проханням пред’явити військово-обліковий документ. Завдяки технічним засобам вони переглядають, чи є інформація про людину у реєстрі Оберіг. Зазначений при оновленні даних QR-код дає можливість рахувати дані.

ТЦК може звернутися до поліції для адміністративного затримання людини, яка протягом 60 днів з моменту ухвалення нового закону про мобілізацію не уточнила свої дані.

Постанова про адміністративне правопорушення не виноситиметься на кожен штраф, якщо держава має можливість взяти дані з інших реєстрів.

Читайте також:  Cтoю в чepзi на зняття гpoшей в бaнкoмaтi, я 5-й у чepзі..Люди лaютьcя, щo вжe який бaнкoмaт пocпiль нe видaє гpoшi.. Moя чepгa: кapтa, пiн, yкpaїнcькa мoвa, iншa cyмa, бepу гpoшi, чeк, кapту i тyт ayт… Bcя чepгa в cтyпopі

Які види військово-облікових документів є:

Тимчасове посвідчення військовозобов’язаного нового зразка з 2017 року;
Тимчасове посвідчення військовозобов’язаних кількох зразків до 2017 року;
Приписне свідоцтво для призовників, які стали на військовий облік та військовозобов’язаними;
Військовий квиток чи посвідчення офіцера.
Також діє військово-обліковий документ, сформований онлайн на базі даних «Оберіг» за допомогою програми «Резерв+» для призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Варто нагадати, що військовозобов’язані зможуть дізнатися штраф за невчасно оновлені військово-облікові дані у додатку «Дія». Однак це не означає, що всіх, хто не оновив дані до 16 липня, буде оштрафовано. До речі, у «Дія» штраф відображатиметься лише тоді, коли людина не сплатить її вчасно.

Сообщение Ходити небезпечно: ТЦК почнуть по-новому вилов призовників на вулицях появились сначала на NEWS TiME.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: