facebook

“Хочу об’єднати всіх українців”. Як іванофранківка малює картину “Слава Україні”

20-річна художниця з Івано-Франківська на псевдо Едеміна створює картину “Слава Україні”. Дівчина зображає на ній відомих українців — знаних політичних та громадських діячів, військових, а також співаків, журналістів, блогерів. Серед них є й декілька іноземних діячів, які підтримали Україну під час великої війни.

Пише - джерело.

Едеміна розповіла Суспільному, що цією картиною насамперед хоче сказати, що у складний для країни час українці — єдині.

Псевдо франківки також з’явилося під час повномасштабної війни. Обрала його як похідне від слова Едем. Дівчині захотілося “показати свій рай”, і тепер вона творить під цим іменем.

Ідея картини “Слава Україні” виникла в Едеміни приблизно вісім місяців тому, згодом почала працювати над ескізом, а з 25 січня 2023 року взялася розмальовувати. Висота та ширина роботи — 80 см на 120 см.


“Спочатку потрібно було продумати куди кого поставити. Зображала тих, хто зробив великий вклад для України, — наших військових, політиків, але також і співаків, блогерів, які організовували благодійні концерти, аукціони. Не було задуму тільки військових малювати, хотілося об’єднати тут усіх українців з різних сфер”, — пояснює дівчина.

Першим персонажем картини став президент Зеленський. Едеміна каже: над ним найдовше довелося попрацювати.

“Ось цей погляд, його в деталях важко було показати у зменшеному вигляді. Якби малювала на великому полотні, то було б легше. На початку не виходило як на фото, тому десь день працювала над ним”, — говорить Едеміна.

Наразі на картині “Слава Україні” Едеміна планує намалювати приблизно 100 персонажів. І вже має задум створити картину “Героям слава!”, на якій зобразить саме українських воїнів.

“Всіх помістити на цьому полотні не вдалося. Тому я хочу на картині “Героям слава” показати наших військових. До мене навіть зверталися родичі, що хочуть, аби я намалювала їхній близьких на мапі. Тому вирішила, що потрібно продовжувати”, — каже Едеміна.

Художниця також створила картину-мозаїку з українських мультфільмів та продовжує писати на патріотичну тематику.

Читайте також:  На Прикарпатті відкрили класи безпеки. ФОТО

The post “Хочу об’єднати всіх українців”. Як іванофранківка малює картину “Слава Україні” appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: