facebook

Грибників закликають не знищувати неїстівні та отруйні гриби

Не знищуйте неїстівні та отруйні гриби, особливо ті, які, занесені до Червоної книги України.

З таким проханням звернулися до прикарпатців працівники Галицького національного природного парку, що на Івано-Франківщині у мережі Facebook, пише Західний кур’єр.

Пише - джерело.

Для цього вони встановлюють таблички.

Зокрема, одну поставили біля садиби Галицького НПП, у якій попереджають про розташування на цьому місці популяції рідкісного виду грибів – білопавутинника бульбистого, який внесений до Червоної книги України.

“На жаль, кожного року ми спостерігаємо неприємну картину, а саме, знищення плодових тіл цього гриба людьми, при чому, за два метра біля таблички. Як бачимо, екологічна свідомість наших людей попри намагання спеціалістів з екоосвіти все ще на дуже низькому рівні. І як не можна поки що відговорити людей від спалювання сухої трави, так само важко переконати їх про шкідливість і неприпустимість знищення неїстівних та отруйних грибів”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:  Посилили заходи безпеки: прикарпатців просять пересидіти вихідні вдома

Як зазначають працівники парку, гриби приносять величезну користь лісовим екосистемам як симбіонти з деревами та як редуценти.

«До речі, кожного року недалеко від цього місця під березою плодоносять червоні мухомори. Їх нещодавно теж хтось знищив, очевидно від нічого робити. Будь ласка, не будьте варварами, не знищуйте гриби, які вам не потрібні. Їх можуть з’їсти дикі тварини», – зазначають природоохоронці.

До слова, 31-го жовтня опівночі в Рогатинську ЦРЛ з попереднім діагнозом “Отруєння грибами” поступили троє дорослих та двоє дітей – дев’яти та шести років. Вони – жителі села Верхня Липиця Рогатинського району.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: