facebook

GPS-контроль міжрайонних автобусів почнуть вводити з початку 2021 року, – Романюк

В Івано-Франківській ОДА прийняли рішення вводити gps-відстеження руху міжрайонного транспорту в області. Це допоможе контролювати недобросовісних перевізників та створити комфорт для пасажирів.

Про це під час інтерв’ю “Галці” повідомив заступник голови Івано-Франківсько ОДА Дмитро Романюк.

Пише - джерело.

За його словами, систему gps-контролю вводитимуть поступово – починаючи з усіх конкурсів на міжрайонні перевезення, котрі проводитимуть з 1 січня 2021 року. Пасажири зможуть бачити рух автобусів на цікавому для них маршруті у режимі реального часу.

“Ми мали кілька зустрічей з перевізниками, так, вони були непрості. Бо це додаткові витрати для них. Ми розуміємо, що не для всіх маршрутів треба вводити цей моніторинг. Десь пасажири віком 60+, і не будуть користуватися функцією, а десь транспорт їздить кожні 5-10 хвилин, нема проблем на маршруті.
COVID-19 призупинив реформу, бо у перевізників немає вільних коштів на обладнання. Але глобально є домовленість з перевізниками, що конкурси, які будуть з першого січня 2021 року – у них впроваджуємо gps-моніторинг. Мали зустріч з компаніями, які це впровадять, вони готові працювати”
, – сказав Романюк.

Читайте також:  Аваков закликав терміново ввести в Україні локдаун на три тижні з механізмом компенсацій

А внутрішні перевезення у межах районів й далі організовуватиме місцева влада. Також Романюк додав, що в ОДА проводять оптимізацію маршрутної мережі “за європейським прикладом”.

“Мережа має бути зручна. Бо зараз є так, що села на 1000 людей мають пряме сполучення з Івано-Франківськом. Це не є правильно, бо мережа має бути «село-район-обласний центр». Деякі маршрути зникнуть. Це звільнить дороги від заторів. Ну і мешканцям сіл буде зручніше поїхати у район, цієї можливості зараз часто немає”, – додав чиновник.

Романюк зазначив, що ймовірно з’являться нові маршрути – там, де досі діяли нелегальні перевізники.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: