facebook

Готуються до великої наземної операції: експерт розповів про плани РФ та назвав “проблемний” місяць

Готуються до великої наземної операції: експерт розповів про плани РФ та назвав “проблемний” місяць

Пише - джерело.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу натякнув на можливість нового наступу на Україну, при цьому повідомивши, що країна-агресор розширює армію до 1,5 мільйона осіб й для цього кількість контрактників збільшується аж до 670 тисяч, а вік призовників підіймається до 30 років.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів директор неурядової аналітичної організації “Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння” Валентин Бадрак.

Таким чином, зазначив військовий експерт, у Москві натякають, що можливості мобілізаційного ресурсу в них дуже великі.

“Але от цікавий епізод маленький, але показовий: сьогодні Російська Федерація в Запорізькій області збила власний вертоліт. І це свідчить про те, що є величезний дефіцит професійних кадрів”, – зауважив він.

Читайте також:  Нуланд - до Ізраїля: "Не будьте притулком для брудних грошей Путіна"

За його словами, звичайно, можна зробити і півтора мільйонну армію, можна набрати багато контрактників, але підготувати їх до квітня наступного року буде дуже важко.

“А саме квітень ми вважаємо досить проблематичним місяцем”, – наголосив експерт.

Він зазначив, що Росія готується до нової, більш потужної війни, наземної операції, а наразі США стоять перед вибором: чи надати Україні можливість перемогти, чи тримати ситуацію у такий спосіб, як зараз. “Тобто давати можливість триматися, але не надавати можливість перемогти”, – резюмував він.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: