facebook

Готуємо справжній плов у себе вдома: пара хитрощів і страва буде незабутньою

Плов є традиційною і дуже важливою стравою для народів Середньої Азії. Це одночасно і святкова, і буденна їжа, яка посідає центральне місце у національних кухнях. Проте за пловом не обов’язково відправлятися у далеку подорож — його можна легко приготувати на домашній кухні.

Рецептом плову ділиться телеграм-канал “Кулінарія”.

Пише - джерело.

Інгредієнти:

рис – 500 г
м’ясо (яловичина або баранина) – 800 г
морква – 1 шт
цибуля – 2 шт
часник – 2 шт
рослинна олія – 120 г
спеції для плову – 1 ст. л.

Рис промити і залити водою. Цибулю нарізати дрібно, моркву — великою соломкою. Розігріти каструлю з товстим дном, влити в неї олію і викласти м’ясо, нарізане на шматочки середнього розміру. Коли м’ясо підсмажиться, додати цибулю і дати їй дійти до прозорості. Додати моркву. Посолити за смаком (близько 1 столової ложки), додати приправу, перемішати.

Читайте також:  Консервуємо помідори з морквяним бадиллям — рецепт, який вже став хітом

Злити воду з рису. Як тільки морква трохи обсмажиться, викласти рис у каструлю. Рівномірно його розподілити і, після цього, в жодному разі не помішувати. Зверху залити водою так, щоб вона піднялася трохи вище рівня рису, десь на 1 сантиметр. Покласти цілий часник в рис, і, як тільки закипить вода, накрити кришкою і зменшити вогонь на мінімум.

Готувати страву впродовж 30 хвилин. Кришку не відкривати і плов не заважати приготуванню помішуваннями. Через 30 хвилин, коли плов приготується, зняти кришку, перемішати і подавати до столу.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: