facebook

Горить але зовсім не гріє! Українці пoчaли мaсoвo скаржитися на якість газу в квартирах

Українці скаржаться на «поганий» газ в квартирах!

Пише - джерело.

Споживачі почали масово скаржитися на якість газу в квартирах. Однак, погане горіння палива пов’язано не з його калорійністю.

Експерт пояснила, через що знижується якість палива

Про це в коментарі заявила координатор житлово-комунальних і енергетичних програм мережі «ОПОРА» Тетяна Бойко, — передає Хвиля з посиланням на Обозреватель.

«Якщо облгази знижують тиск і до того ж надходить газ погіршеної якості, це вже призводить до неякісної послуги у споживачів», — пояснила Бойко.

За її словами, велика кількість проблем з якістю газу також пов’язано зі станом техніки споживача.

«Може бути, у вас брудна плита та достатньо почистити конфорку. Також важливе питання — технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж та димовентканалів. Цим повинні займатися облгази, але за кошти співвласників будинку. Від цього теж залежить, чи добре горить газ », — припустила експерт.

Вона підкреслила, що якщо споживач впевнений, що проблема в саме в тиску, з яким подається газ, то довести це буде дуже важко.

Читайте також:  Польща продовжила легальне перебування українцям

«Потрібно звертатися до Оператору ГТС, який організовує перевірку.

Перевіряти буде незалежна лабораторія, але про цю перевірку все одно заздалегідь знатиме облгаз. Якщо він захоче, то в потрібний момент додасть тиск, і недоліків не виявлять. Крім того, ця перевірка — не дешева, а якщо проблем не знайдуть, оплатити витрати доведеться зі своєї кишені », — пояснила експерт.

Для довідки.

За даними Оператора ГТС України, показники якості газу в багатьох областях країни в січні 2021-го погіршилися в порівнянні з середніми показниками 2020 р.

Калорійність газу істотно знизилася в Чернівецькій, Черкаській, Одеській, Миколаївській, Херсонській і Донецькій областях. У той же час, середньозважена теплота згоряння природного газу, який подається споживачам в Україні, зараз становить більше 8200 ккал/м3 (при мінімальній нормі 7600 ккал/м3).

На думку фахівців, теплота згоряння знизилася через недоліки технології усушки газу. Тому в труби в деяких регіонах почав надходити газ з великою кількістю конденсату.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: