facebook

Головний інженер Водоекотехпрому, якого спіймали на хабарі, отримав 20 400 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд визнав винним у зловживанні впливом головного інженера КП «Івано-Франківськводоекотехпром». Посадовця затримали на отриманні 118 000 грн хабаря.

За версією слідства, посадовець вимагав гроші у місцевого жителя за продаж будівельних матеріалів, що перебували на балансі підприємства.

Пише - джерело.

У матеріалах судової справи йдеться, що 14 лютого до Вабіщевіча з метою покупки залізобетонних плит, які були на балансі КП, звернувся мешканець Івано-Франківська.

17 лютого інженер у робочому кабінеті повідомив покупцю, що може вирішити питання продажу йому 100 залізобетонних плит за 120 000 грн, які йому потрібно передати готівкою.

Після цього товар буде відпущений без укладення договору-купівлі продажу та без виписування товарно-транспортних накладних. На це покупець погодився і звернувся із заявою до правоохоронних органів та виявив бажання взяти участь у заходах з викриття злочинної діяльності посадовця.

Читайте також:  У Франківську мешканці двох будинків протестують проти перепідключення каналізації (ВІДЕО)

21 лютого покупець передав головному інженеру 18 000 грн за вирішення питання щодо відпущення йому 15 залізобетонних плит.

26 лютого поблизу КП «Івано-Франківськводоекотехпром» покупець передав головному інженеру ще 100 000 грн за 85 плит. Тоді Вабіщевіча і затримали правоохоронці.

У суді інженер визнав свою вину. У вчиненому покаявся, просив суд суворо його не карати. Суд визнив Вабіщевіча винним у зловживанні впливом і призначив 20 400 грн штрафу.

Також він має заплатити 8478 грн за проведення експертиз.

Вирок ще може бути оскаржений в Апеляційному суді.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: