facebook

Головне це мотивація: чому оператором безпілотника може стати людина будь-якого віку

Багато хто каже, що всі можуть літати на дронах. Директор навчального Центру операторів БПЛА «Привид» Євген Зелененко каже, що це професія, якій може навчитися чи не кожен охочий. Головне мати сильну мотивацію.

«Керувати дроном — не просто літати. Це можливість для військових робити розвідку, дорозвідку, коригування артилерії, скиди гранат та провізію. Якщо взяти з нашого досвіду, то з групи 18 людей спроможні навчатися лише 13. Інші не мають мотивації до навчання, — розповідає чоловік.

Пише - джерело.


Часом перешкодою стає вік людини. Переважно люди за 50 набагато важче піддаються навчанню. Буває, що людина просто не розуміє, як ним керувати, як сконцентрувати правильно увагу. Або ж керують дроном тільки коли той в полі зору. Коли керувати дроном доводиться тільки через екран — втрачають орієнтацію. В такому випадку людина вже не допускається до наступного рівня підготовки.

«Але знову ж таки все залежить від людини та її прагнення. Хтось з підопічних пілотує краще, хтось трохи гірше. Ми співпрацюємо напряму з комбатами бригад та батальйонів. Постійно готуємо нових пілотів. І вже після навчання визначаємо, хто краще вправляється в розвідці, хто зміг ідеально освоїти коригування артилерії, — каже Євген.

За рік роботи Центру нову професію оператора БПЛА освоїли чимало військових та цивільних. Наймолодшому студенту був 21 рік. Найстаршому — 58 років.

Читайте також:  “Жахливий снігопад вкриє Україну вже завтра, крижані дощі затоплять вулиці цих міст”: синоптики попередили про погоду

За статистикою з 10 людей віку 50+ — половина отримує сертифікат з найвищим балом, а інша половина з дещо меншою оцінкою.

«Якщо стоїть ціль навчити, то ми можемо навчити фактично всіх. Якщо ж нас просять відібрати, хто найкраще може впоратися задачею на фронті, то ми також без проблем відбираємо. Ми можемо сказати людині, що не бачимо її в цій професії. Але якщо підопічний просить, що готовий і надалі вчитися та готуватися, має мотивацію та бажання — ми його навчимо. Але якщо людина не бачить цілі, для чого вона це робити, то відсотків 80, що вона навіть не складе іспит.  Наш сертифікат це підтвердження того, що оператор повністю готовий до виконання завдань. І так, в нас дуже великі вимоги до пілотів, адже ми відповідаємо за свою репутацію, — наголосив Директор навчального Центру операторів БПЛА «Привид» Євген Зелененко.

The post Головне це мотивація: чому оператором безпілотника може стати людина будь-якого віку appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: