facebook

Глобальне потепління: Європа за 30 років нагрілася більше за інші континенти

За останні три десятиліття Європа потеплішала більш ніж вдвічі сильніше за інші частини світу.

Пише - джерело.


Про це повідомляє Reuters із посиланням на доповідь Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО).

Зазначається, що з 1991 до 2021 року температура на європейському континенті підвищувалася в середньому на 0,5 градуса Цельсія за десятиліття, тоді як середній глобальний показник становив лише 0,2 градуса Цельсія.

При цьому лише минулого року екстремальні погодні явища, посилені зміною клімату, зокрема повені та шторми, завдали Європі збитків, що перевищують 50 мільярдів доларів.

“Європа являє собою живу картину потепління у світі і нагадує нам про те, що навіть добре підготовлені суспільства не захищені від впливу екстремальних погодних явищ”, — прокоментував дану тенденцію генеральний секретар ВМО Петтері Таалас.

Читайте також:  Уряд платитиме українцям, які повертаються додому

В організації пояснюють, що Європа теплішає швидше за інші частини світу, оскільки більша частина континенту розташована в субарктичній і арктичній зонах — регіоні, який найшвидше нагрівається на планеті.

Водночас у доповіді ВМО повідомляється, що попри підвищення температури, Європейському союзу вдалося скоротити викиди парникових газів на 31% у період із 1990 до 2020 року. До 2050 року ЄС планує скоротити викиди на 55%.

Це питання зокрема обговорюватиметься під час щорічного кліматичного саміту ООН, що почнеться 6 листопада у Єгипті.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: