facebook

Герой, що поліг за нас: у Франківську відкрили анотаційну дошку Ігорю Лудчаку

Загинув, захищаючи побратима і кожного з нас. Анотаційну дошку Ігорю Лудчаку відкрили у с. Угорники. Пам’ятний знак встановили на фасаді спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради, вихованцем якої був полеглий Герой. 

Зі сльозами на очах і вдячністю пригадує Ігоря Лудчака його брат Василь.

Пише - джерело.

«Дякую директорці школи, що виховала і випустила в доросле життя такого мужнього чоловіка. Для мене він був братом, для когось побратимом, вуйком, кумом, племінником, сином. Ігор був хорошою людиною і хорошим братом. Дякую всім, хто прийшов сьогодні віддати йому шану», – каже Василь Лудчак, барт загиблого Героя Ігоря Лудчака.

Хлопчина зі щирою посмішкою, так згадує Ігоря вихователька Мирослава Андрейчук. Каже, що коли б не спитала, завжди у нього все було гаразд.

Старший сержант Ігор Лудчак служив у 50 полку імені Семена Височана Національної гвардії України. Почав службу як строковик, а далі вже підписав контракт. Повномасштабне вторгнення ворогів зустрів вже військовослужбовцем.

«Мав гарну фізичну підготовку, морально-психологічний стан завдячуючи цій школі-інтернату. Адже на той час в нього батьків не було, виховувався він у школі. Прийшов до нас спокійний, гарний, впевнений в собі, мотивований, виконував всі накази беззаперечно і один із перших став на захист нашої держави. На жаль, втратили одного з кращих наших військовослужбовців. Вічна йому пам’ять», – пригадує заступник командира частини, підполковник НГУ Юрій Павловський.

Ігор поліг під час обстрілу артилерії противника, рятуючи побратима. Отримав поранення і загинув поблизу села Шипилівка, Луганської області.

Читайте також:  Прикарпатські поліцейські разом з дітьми виготовляли великодні сувеніри. ФОТО
«На жаль, ще одну дошку відкрили нашому Герою Ігорю посмертно. Ігор виховувався в школі-інтернаті і після її закінчення одразу підписав контракт із Національною гвардією. Добровільно пішов воювати, хоч міг цього не робити. Але завдяки Ігорю і тисячам таких хлопців, ми маємо український тил. Ігор загинув у Серебрянських лісах, де загинуло дуже багато іванофранківців. Вічна пам’ять усім Героям. Ми докладемо всіх зусиль, щоб пам’ять була збережена не тільки в анотаційних дошках, фільмах, турнірах пам’яті. Пам’ятаймо, робімо все, щоб їхня пам’ять була збережена у віках», – підсумовує Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

The post Герой, що поліг за нас: у Франківську відкрили анотаційну дошку Ігорю Лудчаку appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: