facebook

Гангрена, дві операції та пересадка шкіри: чим обернувся для 6-річної дівчинки з Енергодара укус гадюки

Дитині пізно ввели сироватку.

Пише - джерело.

Укус гадюки спровокував гангрену в 6-річної дівчинки з Енергодара. Софійку лікують майже три тижні. Дитина перенесла вже дві операції. Довелося навіть робити пересадку шкіри, аби врятувати маленький пальчик. Таких наслідків могло б і не бути, адже протиотруту лікарі вкололи аж через десять годин.

Уже триває службове розслідування, розповіли у сюжеті Сніданку з 1+1.

Аби врятували пальчик, шестирічній Софійці довелося робити пересадку шкіри. Оперували лікарі Запорізької лікарні, куди дівчинку привезли з Енергодара. Саме там на початку травня її вкусила отруйна гадюка. “Я побачила, що на пальчику було дві дірочки. Там були піски, де діти гралися, – це гаражний кооператив”, – розповіла Оксана, мама Софійки.

У перші дні лікування від укусу на руці в дівчинки розвинулася гангрена. Таких наслідків могло б і не бути, впевнена її мама: “Невідкладну допомогу надали, але не вкололи сироватку. Її треба вводити в перші години. Нам казали, що її немає ні в Енергодарі, ні в Запоріжжі. Ми почали шукати її в Інтернеті”.

Читайте також:  На Прикарпатті шукають хлопчика, який стрибнув в річку і зник

Пояснити причину в медичній частині Енергодара, куди батьки привезли дівчинку, “Сніданку” відмовили. Лише на сторінці у Facebook  головний лікар Андрій Бредихін написав: “У протиотрути, яка була на складі, вийшов термін придатності”.

Останнім днем, дозволеним для введення, – було 30.04.2021 року. Вводити препарат із терміном дії, що закінчився, – це кримінальна відповідальність. Жоден медпрацівник не візьме на себе подібний серйозний ризик.

Не маючи протиотрути лікарі боролися з інтоксикацією. Лише коли Софійку доправили з Енергодара до Запоріжжя, їй ввели протиотруту. Минуло понад десять годин з моменту укусу. Гангрена могла стати наслідком неправильної першої допомоги, пояснює парамедик Ярослав Вус: “Був накладений джгут. Велика доза отрути залишається у місці укусу і перекривається кровообіг. Буде гангрена”.

За словами медика, від правильності надання першої допомоги залежить стан людини після зміїного укусу. “Якщо ядовита гадюка, то пацієнта треба вкласти, госпіталізувати, йому потрібно багато-багато пити. Якщо це кінцівка, і дитина нею махає, то її треба прив’язати до дощечки”, – пояснив він.

Шестирічна Софійка одужує. Батько дівчинки написав заяву до поліцію та прокуратуру з вимогою провести службове розслідування в лікарні Енергодара.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: