facebook

Франківський хор «Воскресіння» не випустили на благодійні гастролі до Польщі

Міністерство культури та інформаційної політики України не випустило франківський хор “Воскресіння” на благодійні гастролі до Польщі.

Пише - джерело.

Всі документи для виїзду були готові, однак через зволікання Мінкульту, хору так і не надали дозвіл, тому концерти довелося скасувати, розповів МІСТУ керівник та диригент хору Володимир Рудницький.

Запрошення виступати в місті Пачкув хор отримав ще в січні від польського мера. Таким чином той хотів через музику передати настрої українців та ознайомити самих поляків з культурою сусідів.

“До Мінкульту ми звернулися ще на початку лютого. До 27 лютого всі документи вже були готові. Відповідь отримали аж 10 березня, за 5 днів до виїзду. У відповіді нам вказали, що потрібні нові документи, які знову ж таки були зібрані – а це приблизно 130 сторінок тексту. 14 березня, у вівторок, Мінкульт запросив військові документи й поставили нашу поїздку під сумнів”, – каже Володимир Рудницький.

Про своє рішення міністерство повідомило хор вже в середу. Їх поставили перед фактом: або учасники хору за пів дня роблять собі нові військові квитки, або вони залишаються в Україні, що і сталося в результаті.

“Міністерство, попри мої прохання, не хотіло нас випускати. Дуже соромно тепер перед нашими польськими партнерами, які зараз шоковані, адже скасували 5 концертів, де мали збирати гроші для допомоги ЗСУ. Отак через кілька папірців два місяці важкої праці пішли в нікуди”, – додає Володимир Рудницький.

До слова, польська сторона передбачила 300 тис. злотих, аби провести гастролі.

Читайте також:  Чоловік прийшов відвідати дітей та обікрав ексдружину на 80 тис грн та 400 євро

Нагадаємо, через стендапера Андрія Щегеля і режисера Тараса Голубкова Мінкульт посилив правила виїзду за кордон для артистів. Гурт The Hypnotunez не змогли виїхати за кордон на концерти. Учасникам гурту Kazka спочатку відмовили у виїзді на виступ у Лондоні. Під питанням майбутній промотур гурту Tvorchi на Євробаченні-2023.

The post Франківський хор «Воскресіння» не випустили на благодійні гастролі до Польщі appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: