facebook

Франківські волонтери створили прихисток для жінок із дітьми з інших регіонів України

Франківські волонтери створили для жінок із дітьми з інших регіонів, які через повномасштабну війну залишилися без домівок, прихисток у селі Загвіздя поблизу Івано-Франківська. Наразі ще є п’ять вільних кімнат.

Пише - джерело.

Про це Суспільному розповіла керівниця благодійної організації “Час добра і милосердя” Валерія Кушніренко.

З її слів, у шелтері вже завершили ремонт та заселили дві родини з Харківщини. Волонтери першочергово надають житло жінкам, які опинилися в складних життєвих обставинах через війну.

Наталія Анісімова — мама трьох дітей. Вони виїхали з Харківщини через постійні обстріли та поранення сина, говорить жінка. Касетний снаряд російських військових влучив неподалік будинку сім’ї. Тоді Олексій травмував ногу.


“Я зняла светр, перев’язала рану і ми побігли кликати на допомогу. Прийшли наші військові. Вони справді — молодці. Нас скерували в Лозову. В Лозовій Олексія оперували чотири години. Поставили на ніжку апарат Ілізарова. Як я прочитала в документах, йому роздробило кістку і розірвало артерію”, — пригадує Наталія Анісімова.

Допоміг виїхати родині Анісімових з Харківщини військовий з Івано-Франківська. Так вони познайомилися з волонтерами благодійної організації “Час добра і милосердя”, а ті надали житло. 1 березня сім’я оселилася у прихистку.

Читайте також:  Малюк, якого мама залишила у "Вікні життя", знайшов люблячих батьків

Облаштовувати прихисток волонтери почали наприкінці травня 2022 року, говорить керівниця організації “Час добра і милосердя” Валерія Кушніренко. Ремонт завершили у січні. У користуванні нових мешканців відремонтовані кімнати, кухня та пральня. Усе це допомогли закупити небайдужі, каже Валерія. Зараз у шелтері є п’ять вільних кімнат. Їх пропонують жінкам із дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах через війну. Проживання у шелтері — безкоштовне, розповідає волонтерка.

“Ми запрошуємо таких мам з дітьми, які вагаються, не мають ресурсів. Ми готові оплатити дорогу, прийняти з песиком, навіть можемо приїхати й забрати. Ми готові створити всі умови для того, щоб родини відчули себе в повному комфорті. Допомагаємо оформити соціальні виплати, також з медичними обстеженнями”, — каже Валерія Кушніренко.

З її слів, у прихистку залишилося відремонтувати фасад будинку й облагородити територію. Також волонтери просять матеріальної допомоги — грошей, одягу для дорослих і дітей, меблів та техніки.

Допомогу можна приносити до соціальної крамниці “Час добра і милосердя” за адресою: місто Івано-Франківськ, вул. Василя Стуса, 37 Б.

The post Франківські волонтери створили прихисток для жінок із дітьми з інших регіонів України appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: