facebook

Франківські медики виходили хлопчика, який народився на 34-му тижні вагітності

Здорова матуся і здорове немовля – ці два принципи будуть завжди в пріоритеті працівників нашого закладу.

Пише - джерело.

Іноді буває так, що дитинка народжується передчасно. Тоді наші неонатологи роблять усе для того, щоб з перинатального центру виписали маму із здоровою, активною дитинкою.

Історія маленького Енейчика схожа на сотні інших історій передчасно народжених малюків та щемлива для матері і батька.

Еней Радиш народився 1 серпня 2023 року шляхом кесаревого розтину. На 34 тижні вагітності у жінки відійшли води. Щоб зберегти життя дитинці, матуся з татом одразу сіли в машину і приїхали у Міський перинатальний центр, оскільки мешкають у селі Рожнів, Косівського району.

Мати дитини Юлія Радиш розповідає, що лікарі закладу і до, і під час і після операції постійно слухали серцебиття малюка, контролювали стан матері та дитини.

«Лікарі робили все, щоб мій Енейчик був живим і здоровим» – зазначає Юлія.

Народився хлопчик кволеньким, перебував на апараті”ШВЛ” і на SIPAP, а зараз знаходиться у кювезі.

При народженні немовля важило 1880 г, потім його вага зменшилась до 1680 г, а тепер малюк почав набирати вагу і важить 1720г.

Читайте також:  “Нам ще будувати країну, про яку ми завжди мріяли”. Боєць з Прикарпаття Владислав Біль про війну та людей

Юля та Григорій проводять багато часу коло кювезу, де лежить їх синочок. Мати і батько дитини вже спокійні. Спокій та впевненість у майбутньому їхньої дитинки – це результат старань лікарів- неонатологів Міського перинатального центру та психологічна підтримка батьків.

«Лікарі постійно підтримували мене. Казали, що все буде добре, так і є. Я бачу, як мій синочок росте, розвивається, який він вже активний. Це завдяки зусиллям лікарів. Я спочатку дуже переживала за нього. А хто би не переживав? Адже 34 тижні – надто малий термін для народження! Та лікарі мене усіляко підтримували. І я бачу, що з моїм Енейчиком вже все добре»,- зауважує молода матуся.

Як тільки хлопчик набере більше двох кілограмів ваги, то його випишуть додому. А вдома на нього чекає старший братик Остапчик, якому 6 рочків.

«Дякуємо лікарям, що допомогли нам, зробили усе можливе, щоб дитинка народилась жива. Надіюсь, буде здорова і все буде добре. Дякуємо за підтримку, за дуже гарне ставлення. Тут лікарі дійсно знають, що роблять, професійно виконують свої обов’язки, роблять усе, щоб дитинка вижила та росла здоровою»,- зауважує тато хлопчика Григорій Радиш.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: