facebook

Франківські депутати “заблокували” будівництво будинків для учасників АТО на вулиці Хоткевича

Держархбудінспекція готує припис на припинення підготовчих робіт, поки комісія спільно з громадою та АТО-вцями напрацьовуватиме проект рішення, який влаштує обидві сторони.

Пише - джерело.

Більше години тривали дискусії у сесійній залі через майбутню багатоповерхову забудову на вулиці Хоткевича. На думку громади забудовник порушує норми будівництва.

“Ця ділянка призначена для обслуговування інженерних мереж. Будівництво будинку там неприпустиме. Згідно генерального плану там взагалі мала б бути дорога – 400 метрів. Вже більше 1,5 року ми отримуємо лише відписки”, – звернувся з трибуни представник мешканців будинку на Хоткевича, 44/3.

Люди розповідають, що у них під вікнами вже розрили ділянку і навіть оголили високовольтний кабель, пишуть Версії.

“У нас під вікнами працює важка техніка, розриті траншеї, і є вже огородження навіть за межами земельної ділянки. Ас наражають на небезпеку, погіршують нам умови проживання. Е вже справжня війна громади і влади, яка цьому сприяє”, – розповіла Ірина Шуваринська.

Читайте також:  Рада попередньо підтримала законопроєкт Зеленського про зменшення кількості нардепів до 300

Чиновники запевняють, що на ділянці будівельні роботи ще не ведуться.

“Дозволу на будівництво немає, є дозвіл на підготовчі роботи”, – коментують в Держархбудінспекції.

Депутати запропонували кілька компромісних рішень, щоб врешті вирішити конфлікт. Зокрема, пропонували перенести кілька корпусів у вільну смугу поруч.
На сесії вирішили, що буде створена спеціальна комісія, куди ввійдуть депутати, представники департаменту архітектури та Держархбудінспекції. Разом з мешканцями будинку на Хоткевича, 44/3 та учасниками АТО, комісія, яку очолить депутат Володимир Яблонь, вони напрацюють проект рішення щодо вирішення питання конфліктної забудови. Поки триватимуть перемовини, Держархбудінспекція підготує припис на припинення підготовчих робіт. Перше засідання комісії відбулось вже на сьогодні.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: