facebook

Фотозони, оглядові майданчики та дитячий простір: Які зміни чекають на Вовчинецькі пагорби

У п’ятницю, 24 липня в Івано-Франківську презентували ескізи облаштування рекреаційних зон на Вовчинецькому пагорбі.

Роботи заплановані у рамках проєкту міжнародного проєкту «Управління і використання міських лісів як природної спадщини в містах Дунайського регіону», пишуть Версії з посиланням на Бліц-Інфо.

Пише - джерело.

Архітекторка Ірина Чолій розповідає, що проєкт розділений на 3 частини. Перший – лісова рекреаційна зона у лісі для дітей та велосипедистів. Там передбачені місця для сімейного відпочинку, веломаршрути, навчальний амфітеатр, спортивно-ігровий комплекс, лазанка, місця для пікніка та велонакриття. Друга – оглядові майданчики. Вони будуть на місцях, де завжди відпочивають франківці. Так розміщається фотозони, гойдалки та навіть бінокль.
Третьою зоною стануть східці-тераси.

“Розробляючи проєкт ми намагались спроєктувати антивандальні речі з екоматеріалів”, – додає архітекторка.

Проєктна менеджерка Уляна Сидор зауважує, що проєкт стартував ще у 2018 році та закінчиться у березні наступного року. На його впровадження передбачено 213 тисяч 775 євро. З них – 8 мільйонів гривень піде на саме обладнання.

Читайте також:  В Івано-Франківську через недбалість лікарів померла людина (оновлено)

“Ми хочемо вберегти екосистему, яка зовсім поруч. Мало хто знає, але в сонячну погоду з Вовчинецьких пагорбів видно вісім карпатських вершин. Також там є великий велосипедний маршрут на 30 кілометрів та багато інших цікавих речей“, – зазначила Сидор.

Як повідомив начальник управління інвестиційної політики Ігор Попадюк, цей екопроєкт є важливий для міста, адже направлений на відпочинок.

За словами міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, для франківців Вовчинецькі гори – це популярне місце для відпочинку. Відтак, важливо зробити їх комфортними.

“У нас треба все придумати, адже європейськість треба ще розвивати, люди звикли нищити майно”, – наголосив Марцінків.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: