facebook

Формат компромісів з РФ вирішуватиметься на референдумі – це стосується гарантій безпеки, тимчасово окупованих територій, – Зеленський

Остаточно компроміси на переговорах між Україною та Росією буде вирішувати всеукраїнський референдум. Це стосується питань гарантій безпеки, тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму.

Пише - джерело.

Про це в інтерв’ю Суспільному заявив президент Володимир Зеленський

“Відповідь же дуже проста. Ми всі вже розуміємо. Нас не беруть (в НАТО. – Ред.), тому що бояться Росію. Ось і все. І нам треба заспокоїтись, сказати що, “окей, інші гарантії безпеки”. Є країни НАТО, які хочуть бути гарантами безпеки, які, на жаль, не можуть нам запровадити стовідсоткове членство в Альянсі, але готові робити все те, що повинен був би робити альянс, якщо б ми були членами альянсу. І я вважаю що це нормальний компроміс”, – сказав він.

Читайте також:  Тищенко знову виступав у Раді, але його ніхто не зрозумів: "ви всі розумно.. і ми всі це розуміємо"

Отже, за словами Зеленського, у питаннях гарантії безпеки ітиметься про конституційні зміни та зміни українського законодавства, зазначає видання.

“Я пояснював усім переговорним групам; коли ви говорите про всі ці зміни, і вони можуть бути історичними, ми нікуди не дінемось, ми прийдемо до референдуму. Народ повинен буде сказати і дати відповідь на ті чи інші формати компромісів. А ось якими вони будуть — це вже питання нашої розмови і розуміння між Україною і Росією. Тому у будь-якому випадку я готовий піти на все, якщо моя ця хода буде з нашим народом”, – додав глава держави.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: